10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePopa se judeca pentru o latrina cu Inspectia Sanitara Dolj

Popa se judeca pentru o latrina cu Inspectia Sanitara Dolj

• Aurel Simion l-a reclamat pe Gheorghe Popa ca si-a asezat WC-ul prea aproape de casa lui • Cel din urma a facut si el o sesizare similara la Inspectoratul Sanitar Dolj • Popa s-a ales cu o amenda pe care refuza sa o plateasca, iar acum incearca sa obtina anularea ei pe cale judecatoreasca

Gheorghe Popa, de 64 de ani, locuieste din 1959 intr-o casuta situata in cartierul Brestei, pe strada Ogorului. Barbatul spune ca nu a avut nici o problema cu vecinii pina in urma cu mai bine de un an, cind unul dintre acestia, Aurel Simion, i-a cerut voie sa traga apa de la conducta principala prin gradina lui. „Nu am fost de acord pentru ca nu era o treaba legala. El insa nu a inteles si de atunci imi poarta pica“, a sustinut Popa. Pe 2 octombrie, Aurel Simion si-a reclamat vecinul la Inspectia Sanitara de Stat Dolj ca si-ar fi construit WC-ul prea aproape de casa lui. Drept raspuns, ISS a trimis o echipa formata din dr. Calin Lazarescu si asist. Viorel Vladutu sa verifice la fata locului cum stau lucrurile.

Vecinul avea o latrina infecta

„In urma controlului, s-a stabilit ca WC-ul cu pricina se afla la aproximativ cinci metri de zidul exterior al locuintei vecinului, fata de zece metri, cit prevede legea. L-am somat pe proprietar sa-si mute WC-ul, iar dupa expirarea termenului de 30 de zile acordat pentru remedierea problemei am revenit cu un control“, a mentionat dr. Lazarescu. Popa nu facuse nimic, asa ca a primit o amenda contraventionala de cinci milioane de lei, pe care, daca ar fi platit-o in termen de 48 de ore, s-ar fi ales cu o reducere de 50%. El insa a preferat sa se razbune pe vecin, reclamindu-l la rindul sau pentru pozitionarea WC-ului. „WC-ul meu e facut din beton si caramida, cu closet ca la bloc, acoperit cu tigla si cu aerisire prin acoperis – spune Popa cu mindrie -, pe cind al lui este mai degraba o latrina infecta aflata la 5m de bucataria mea. Daca eu am fost amendat pentru acest WC, ar trebui sa fie amendat si Aurel Simion pentru al lui“.

WC-ul si-a schimbat proprietarul

Reprezentantii Inspectiei Sanitare s-au deplasat la locul cu pricina ca sa verifice noua sesizare, insa acolo ii astepta o surpriza. Aurel Simion vinduse locuinta si se mutase tocmai la Perisor, spre disperarea vecinului. Ramasi fara „obiectul muncii“, inspectorii l-ar fi intrebat pe Popa daca renunta la plingere, iar acesta ar fi acceptat, dupa spusele dr. Lazarescu : „ I-am explicat ca WC-ul vecinului se afla la mai mult de 12 m de casa lui. A fost de acord sa-si retraga plingerea si a semnat pentru aceasta pe sesizarea intocmita anterior, cu nr. 282/16.10.2001. Nu am revenit in control pentru ca Popa nu si-a reinnoit sesizarea“. Gheorghe Popa sustine insa ca nu si-a retras plingerea si ii acuza pe inspectori ca „mi-au falsificat semnatura, pentru ca eu nu am semnat nimic“.

Popa refuza sa plateasca amenda

Pe 1 februarie, Gheorghe Popa a atacat in instanta procesul-verbal de contraventie pe baza caruia ar fi trebuit sa plateasca amenda de cinci milioane de lei, insa a depus la dosar doar decizia respectiva. Procesul a fost judecat in lipsa reclamantului, care sustine ca nu a fost citat, si s-a dispus respingerea plingerii formulate de acesta. Prin urmare, Popa nu a scapat de amenda, dar tot nu s-a lasat pagubas. Si-a angajat pe bani frumosi un avocat si a facut recurs. Sanse de reusita nu prea are, pentru ca WC-ul il da de gol. Chiar el a recunoscut ca ar fi trebuit dat mai departe de casa vecina cu vreo doi metri ca sa fie conform legii. Ceea ce nu intelege insa este altceva: „De ce fostul meu vecin nu a fost si el amendat de Inspectia Sanitara?“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS