11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePiese si vopsele auto comercializate cu deficiente

Piese si vopsele auto comercializate cu deficiente

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Olt au efectuat saptamina trecuta controale la agentii economici care comercializeaza piese auto. Actiunile de control au scos la iveala numeroase nereguli. Trei agenti economici din Slatina – SC VERANTI SRL, SC VIC SRL si SC ANN INTERNATIONAL SRL – au fost sanctionati cu amenzi deoarece comercializau piese de schimb auto folosite la vehicule rutiere ce nu erau omologate de Registrul Auto Roman (RAR) sau nu aveau marcaje speciale de secretizare. Cei trei comercianti au mai fost amendati pentru acelasi lucru la sfirsitul anului trecut.

Alti agenti economici aveau la vinzare repere si piese de schimb auto care nu erau insotite de certificate de garantie si de declaratie de conformitate. In timpul controlului s-a descoperit ca SC VIC si SC ANN INTERNATIONAL SRL aveau expuse la comercializare vopsele auto cu termene de valabilitate depasite.

Intreaga cantitate de vopsele, aproximativ 38 de kilograme, a fost scoasa de la vinzare si s-au intocmit procese-verbale de distrugere. La SC VERANTI SRL Slatina, AF Dumitru Cercel Caracal si la SC SWEET SRL Slatina s-au gasit piese de schimb din import si materiale de intretinere din Turcia si Italia care nu aveau informatiile traduse in limba romana sau erau incomplete. Potrivit inspectorului-sef al institutiei, OJPC Olt a aplicat sase amenzi contraventionale in valoare totala de 17 milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS