16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLa CORAPET SA Corabia s-a inceput vinderea la bucata

La CORAPET SA Corabia s-a inceput vinderea la bucata

Cei aproape 50 de angajati ai SC CORAPET SA Corabia, care faceau marti „de garda“ in fata societatii, erau indignati ca luni, 1 aprilie, au fost scoase din curte doua cisterne. Parerile erau impartite intre cei de fata. Acuzele ii vizau insa pe cei trei directori, dintre care unul demisionar, George Voinea. „Vazind ca luni se scot cele doua cisterne pe poarta am mers si am intrebat la conducere unde se duc. Un director ne-a spus ca un patron la care sintem datori le-a luat gaj, altul ca s-au dus sa alimenteze, altul ca s-au dus la revizie. Am anuntat politia si a venit un ofiter care a mers la financiar, a stat doua minute si a plecat. Cisternele nu s-au mai intors“, declara viceliderul de sindicat de la CORAPET, Ionel Van.

Salariatii de la CORAPET au facut plingere la judecatorie in legatura cu neplata salariilor. Ieri, la Judecatoria Corabia au fost depuse 450 de actiuni impotriva SC CORAPET SA, prin care se solicita obligarea societatii la plata salariilor pe ultimele patru luni. La aceasta ora, SC CORAPET SA nu mai are practic nici o conducere, nu mai exista paza autorizata, fiind reziliat contractul cu Corpul Gardienilor Publici Olt, iar salariatii sint convinsi cu greu sa efectueze, cu schimbul, paza societatii. „Am ajuns sa ne rugam de colegii nostri sa aiba grija de fabrica. Poate ca nu este totul pierdut. Mai avem nevoie de utilaje si de piese daca pina la urma se va redeschide. Daca ar fi dupa conducere, s-ar fura totul in mai putin de o luna. Am incercat sa-i conving pe oameni ca nu e bine sa ajungem la situatii extreme“, spune Gheorghe Pita, liderul de sindicat de la CORAPET.

In urma cu patru luni, APAPS a demarat o ancheta la SC CORAPET SA, in legatura cu cauzele care au condus la prabusirea societatii. In raportul preliminar s-a vorbit de cecuri neacoperite de peste cinci miliarde de lei, de marfa instrainata unor comercianti fara bani sau unor firme care nu exista. S-a sesizat politia. Dar nu s-a facut nimic…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS