24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIlie si Irina isi cresc copiii intr-o groapa

Ilie si Irina isi cresc copiii intr-o groapa

Familia Tobosaru traieste in Craiova. „Nascut si crescut la oras“ este mindria craioveanului, chit ca n-are el frigiderul plin sau Jeep-ul parcat in fata vilei. Nu acelasi lucru se intimpla cu Ilie Tobosaru, tata a trei copii, in curind, si al celui de-al patrulea. Chiar daca datele din buletin ii confirma statutul de barbat de la oras, realitatea este cu totul alta, intrucit este aproape imposibil de crezut ca locuinta familiei Tobosaru se afla in vreunul din orasele acestei lumi.

Si, totusi, in Craiova, in apropierea cimitirului Sineasca si a blocurilor, acolo unde, cu anii, s-a nascut „groapa“ Craiovitei, Ilie si-a construit o casa. Pe locul unei foste gradini, inconjurat de gunoaie si buruieni gigantice, barbatul a ridicat patru pereti din chirpici si i-a acoperit cu tabla si cartoane. Apoi si-a dus acolo nevasta si copiii. Acasa.

Mai multi ani, Irina, sotia lui, a tinjit dupa acest moment si semnificatia lui. Mai multi ani a batut la usile rudelor si prietenilor ca sa gaseasca un pat in care sa-si culce copiii. Prin ’95, primisera de la primarie o repartitie in imobilul din strada Frunze, nr. 95. Un dormitor si o bucatarie, nimic mai mult, dar suficient pentru cei cinci napastuiti ai sortii. Totusi, niciodata n-au apucat sa calce pragul acelei case. Altcineva ocupase incaperile respective si nici pina astazi n-a plecat de acolo.

La acea vreme, Ilie lucra, de sase ani, la Spatii verzi. Si-a luat concediu – era obosit, coplesit de griji. Isi cauta o bucata de pamint sa-si incropeasca un adapost. Asa a ajuns in „groapa“ Craiovitei, pe locul unei gradini parasite. S-a intors la serviciu pentru a inainta o cerere de retragere temporara, crezind ca, astfel, va avea ragazul sa-si ridice casa. Soarta nu i-a suris nici acum: si-a pierdut locul de munca.

De aproape doi ani, Ilie si Irina isi cresc cei trei copii in bordeiul din „groapa“. Singurul venit este alocatia copiilor – 500.000 de lei pe luna. Irina este casnica. Odata, a terminat un curs de calificare in frizerie, dar nu a angajat-o nimeni. Ilie nu a mai fost primit nici pina in ziua de azi la serviciu, dar promisiunile se tin lant. La fel ii promite si primaria: o sa aiba casa, dar sa mai astepte. Pina una-alta, sa tina bine de numarul de ordine pe care i l-au dat. Si de mila vecinilor care le mai dau o bucata de piine ori o mina de boabe sa puna in pamint.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS