16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSECOM a lasat patru asociatii severinene fara apa

SECOM a lasat patru asociatii severinene fara apa

Asociatiile de locatari-proprietari din municipiul Drobeta Turnu Severin datoreaza societatii SECOM SA, pentru furnizarea serviciilor de apa-canal, peste 11 miliarde de lei. Desi au fost trimise somatii si s-au stabilit termene de plata, foarte putine asociatii de locatari – proprietari s-au incadrat in conditiile stabilite de SECOM.

Din cauza datoriilor pe care le au, Asociatiile 95-Schela, 39, 106, 23 Revolutiei nu mai beneficiaza de marti de apa. Pentru a beneficia in continuare de serviciile apa-canal, cele patru asociatii va trebui sa plateasca rebransarea la reteaua de distributie a apei potabile. Asociatiile 95 Schela, Meva 1, Meva 2, Meva 3, A 45, 11, 12, 23, 33, 39, 58, Foresta, 132, 106, A, B, C, D, 42, 42-Crihala vor primi somatii in perioada urmatoare, deoarece au datorii care insumeaza 2,7 miliarde de lei. In timp ce aceste asociatii severinene risca sa ramina fara serviciile de apa-canal, furnizorul de agent termic in municipiu – RA LOTUS – va oferi caldura in apartamente, cel putin pina la sfirsitul acestei saptamini, in urma hotaririi luate luni de catre reprezentantii Primariei Drobeta Turnu Severin, cei ai RA LOTUS si de administratorii asociatiilor de locatari-proprietari, desi restantele la plata acestor servicii se ridica la zeci de miliarde de lei.

Masuri de reducere a costurilor

In acest timp, se apropie de finalizare si verificarile care se efectueaza la societatile furnizoare de servicii de gospodarire comunala din Mehedinti, printre care se numara si RA LOTUS si SECOM SA din Drobeta Turnu Severin. Controalele vizeaza activitatea financiara a acestor institutii, modul de gestionare a banilor incasati de la populatie si calitatea serviciilor oferite. Potrivit prefectului de Mehedinti, Dan Trancota, in urma analizei acestui raport, se vor lua atit masuri de reducere a costurilor pentru prestarea serviciilor, cit mai ales a salariilor directorilor acestor unitati. In prezent, retributia lunara a acestora se incadreaza intre 4,5 milioane si 22 de milioane de lei net.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS