17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Kestii lumesti

Mona Lisa, dama de moravuri usoare

Un istoric de arta din Germania sustine ca adevarata Mona Lisa era o dama de „moravuri usoare“. Desi identitatea femeii din pictura lui Leonardo da Vinci a constituit tot timpul un mister pentru experti, cercetatorul german crede ca este vorba despre Contesa Caterina Sforza, din Italia. Se spune ca respectiva contesa a fost maritata de trei ori, a avut 11 copii si un numar foarte mare de amanti, fiind una dintre cele mai renumite curtezane ale Renasterii. Expertul german a mentionat ca a descoperit o alta pictura care o infatiseaza pe Caterina Sforza, la virsta de 25 de ani, si al carei autor este artistul italian Lorenzo di Credi. Leonardo da Vinci a portretizat-o pe contesa in anul 1503, atunci cind aceasta avea virsta de 40 de ani.

Cea mai longeviva pisica are 27 de ani

O pisica, in virsta de 27 de ani, este considerata a fi cea mai longeviva din Marea Britanie. Animalul, pe nume Tiger, locuieste cu stapinii sai in orasul englez Dudley. Un reprezentant de la Cartea Recordurilor a declarat ca felina cu virsta cea mai inaintata din lume are 24 de ani si traieste, in prezent, la Melbourne. De asemenea, el a mai afirmat ca, tot in Marea Britanie, a fost inregistrata cea mai longeviva pisica, aceasta murind in urma cu trei ani, la virsta de 31 de ani. Este cunoscut faptul ca viata unei pisici este de aproape 12 ani, cea mai batrina pisica a tuturor timpurilor se crede ca ar fi trait 34 de ani.

Medicamente la purtator

O scoala primara din Australia refuza sa le dea elevilor pansamente in cazul unor accidentari survenite in timpul orelor de curs, interzicindu-le, de asemenea, si folosirea medicamentelor antiseptice. Scolarii sint obligati sa-si aduca propriile pansamente de acasa, pe care sa le aseze in plasuta cu sandvisul de prinz. Profesorii au fost sfatuiti sa curete ranile elevilor cu apa de la robinet, parintii fiind anuntati doar in cazul unor accidenaari grave.

Maica Tereza – inger pazitor al cluburilor de noapte

Cluburile de noapte, din orasul indian Calcutta, vor purta numele Maicii Tereza. Consilierii orasului au luat aceasta decizie, sperind ca, in felul acesta, bautorii inraiti isi vor imbunatati comportamentul. Un angajat al unui restaurant din Calcutta a declarat ca Maica Tereza va fi, de acum inainte, ingerul pazitor al cunoscutelor localuri de noapte, care le va salva sufletele diavolilor, mari amatori ai acestor baruri. Un manager al unui astfel de club spera totodata ca o astfel de initiativa, venita din partea autoritatilor locale, ii va determina pe clientii lor sa se intoarca treji acasa, in semn de adinc respect pentru Sfinta Tereza.

Bicicletele – mai tari ca Ferrari

Un ciclist a invins un autoturism Ferrari intr-o cursa de 20 de kilometri care a avut loc la o ora de virf a traficului intr-o localitate din Belgia. Barbatul a terminat cursa cu 15 minute inaintea masinii. El a folosit drumurile destinate exclusiv bicicletelor, in timp ce colegul sau de competitie a condus automobilul pe strazile aglomerate ale orasului Leuven. Invingatorul a spus ca nu a pedalat atit de repede in viata sa si ca a facut acest lucru pentru a promova ciclismul in rindul tinerilor din tara sa.

Din necunostinta de detalii

Un nigerian a fost deportat din Canada, pe motiv ca nu cunostea detalii intime despre sotia sa. Functionarii care se ocupa de emigrari au declarat ca sotii, care au fost intervievati separat, nu stiau ce masuri contraceptive folosisera, cum isi sarbatorisera Craciunul si cit platisera pentru masina lor. Autoritatile au decis sa-i expulzeze pe cei doi, intrucit casatoria lor a fost considerata un fals, tinerii nedorind nimic altceva decit o viza de resedinta in aceasta tara.

Mai bine cioclu, decit fotbalist

Dupa ce si-au agatat ghetele in cui, fotbalistii profesionisti din Arabia Saudita s-au apucat de o noua meserie, aceea de ingrijitori de cadavre. Un cotidian local a precizat ca zeci de fotbalisti si chiar doi arbitrii spala acum cadavrele din moschee si spitale, folosind, conform unei traditii musulmane, apa si uleiuri mirositoare. Unul dintre fostii jucatori de fotbal a afirmat ca este foarte fericit cu noua sa slujba, sustinind ca niciodata nu ar mai dori sa se intoarca pe stadion. „Aceasta este o datorie in fata lui Dumnezeu, si nu a fanilor“, a spus noul ingrijitor de cadavre.

Urmasul lui Confucius, iubitor de rapp

Un descendent, pe linie directa, al filozofului chinez Confucius a devenit rapper. Tinarul, in virsta de 22 de ani, a declarat ca „inaintasul“ sau ii incuraja adesea pe tineri sa se indrepte spre arta, asa ca el

s-a decis pentru muzica rapp, prin intermediul careia doreste sa raspindeasca un mesaj pozitiv. Solistul, descendent al celei de a 76-a generatii a filozofului, s-a nascut si a crescut in Los Angeles, realizind pina acum albumul de debut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS