Acasă Actualitate Stiri diverse

Stiri diverse

Schimbari la Directia Agricola Mehedinti

Vergica Teghiu este noul director al Directiei Generale pentru Agricultura Mehedinti. El il inlocuieste pe Petre Daea, numit secretar de stat la Ministerul Agriculturii. Teghiu, fost director adjunct, va ocupa interimar functia de director general.

(D.L.)

650 de locuinte sociale pentru saracii Craiovei

Primarul Vasile Bulucea promite ca peste 650 de familii sarace din Craiova vor primi locuinte sociale. El sustine ca la inceputul lunii iunie vor fi gata primele „ apartamente cochete, dotate cu bai proprii“, amenajate in fostul camin de nefamilisti de pe strada Brestei. De acestea vor beneficia cei care sint pe listele de prioritati intocmite de primarie cu multa vreme in urma. Conform declaratiilor primarului, pina la sfirsitul lunii noiembrie, ar trebui ca toate locuintele sociale promise sa fie gata.

(N.E.)

Ajutor pentru pensionari

Nevoile zilnice sint o povara tot mai grea pentru pensionarii craioveni care nu stiu de unde sa mai scoata bani sa-si plateasca medicamentele sau facturile la intretinere, gaze si lumina. Pentru a face fata cheltuielilor curente, pensionarii craioveni apeleaza tot mai des la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Craiova. In functie de cuantumul pensiei, pensionarii pot ridica pina la patru milioane de lei, bani pe care ii pot returna in zece rate lunare. Membrii CARP mai primesc ajutor de deces si compensatii pentru procurarea de ochelari de vedere.

(N.E.)

Caldura, numai cu acordul a 51% din asociatii

Severinenii care vor dori sa le fie furnizat agent termic dupa 15 martie trebuie sa obtina acordul a 51% din asociatiile de locatari din Drobeta Turnu Severin. Reprezentantii primariei, RA TERMO Halinga si RA LOTUS au luat hotarirea ca, dupa aceasta data, furnizarea agentului termic sa fie intrerupta ca urmare a cresterii temperaturilor, dar si a solicitarilor venite din partea asociatiilor.

(D.L.)

Unii recenzori inapoiaza mapele pentru recensamint

Unii din recenzorii din Tirgu Jiu care trebuia sa participe la recensamintul din aceasta luna au inceput sa restituie la primarie documentele pe care le-au primit. Acestia se tem ca nu vor primi nici un ban pentru munca prestata. Elena Ungureanu, secretara primariei, a incercat sa ii convinga pe nemultumiti ca vor fi retribuiti. „Ne-am trezit cu ei ca ne restituie mapele pentru recensamint. Noi am lamurit problema banilor cu Ion Calinoiu, vicepresedintele Consiliului Judetean Gorj, si toti vor fi platiti. Le-am explicat sa stea linistiti. Fiecare va primi cite 250.000 de lei, pentru fiecare zi lucrata, iar recenzorii de sector vor fi platiti si pentru zilele suplimentare“, a spus Elena Ungureanu. In perioada 14-16 martie, recenzorii, in majoritate cadre didactice, studenti si someri, vor efectua vizite in zonele in care isi vor desfasura activitatea, pentru a se realiza o prima identificare a locuintelor. Pe 18 martie va fi declansat recensamintul propriu-zis.

(E.M.)

1.800 de cereri pentru locuinte

Peste 1.800 de cereri pentru locuinte asteapta la Primaria Tirgu Jiu sa fie rezolvate. In ciuda numarului mare de solicitari, autoritatile de la Tirgu Jiu nu au la dispozitie un fond de locuinte, abia in toamna urmind sa fie gata cele 75 de garsoniere construite de ANL. Marius Ionescu, directorul tehnic al primariei, a spus ca in aceasta luna se va incepe construirea altor 75 de unitati locative, in cartierele Dacia si Lotrului.

(E.M.)

Exit mobile version