Acasă Actualitate Stiri diverse

Stiri diverse

Primaria Craiova are probleme cu inventarierea tiganilor

Desi recensamintul bate la usa, aproape 10% din populatia Craiovei nu are carte de identitate. „Este vorba de tigani, care nu au nici macar certificate de nastere. De luni, 11 martie, vom merge pe fiecare strada unde locuiesc tigani, sa vedem cum facem sa le dam carti de identitate. Cu aceste carti, ei pot sa-si primeasca si venitul minim garantat“, a spus Vasile Bulucea, primarul Craiovei. Autoritatile locale spera ca in urma acestui recensamint, populatia Craiovei sa depaseasca 400.000 de locuitorii, ceea ce inseamna ca orasul va fi altfel clasificat si va beneficia de mai multe fonduri de la stat.

(N.E.)

Cersetorii si parbrizarii trebuie sa dispara din intersectii

Numarul cersetorilor s-a inmultit considerabil in Craiova o data cu incalzirea vremii. In cadrul videoconferintei saptaminale, Cornel Mondea, prefectul de Dolj, i-a cerut lui Constantin Codita, seful Inspectoratului Judetean de Politie sa adune toti cersetorii si parbrizarii din intersectii. „Aproape ca nu este intersectie in Craiova in care sa nu vezi doi-trei cersetori si parbrizari de care cu greu treci. Sa-i adunati si sa-i duceti acolo unde le este locul“, a precizat prefectul de Dolj.

(N.E.)

Alte 14 incendii stinse de pompierii mehedinteni

Pompierii militari mehedinteni au intervenit la 14 focare de incendiu izbucnite pe raza judetului. Focurile izbucnite au afectat depozite de furaje si grajduri de animale ale cetatenilor, liziera, vegetatie uscata, plantatii, precum si paduri de foioase si rasinoase din zona localitatilor Vinju-Mare, Oprisor, Simian, Obirsia de Cimp, Sisesti, Brosteni, Obirsia Closani, Godeanu, Corcova si altele. Temperaturile ridicate, seceta intensa din ultima perioada si vintul puternic au favorizat extinderea flacarilor, creindu-se astfel probleme in ceea ce priveste localizarea si lichidarea incendiilor de catre pompierii militari, care au fost sprijiniti la interventii de angajatii Ocoalelor Silvice si chiar de catre cetateni.

(D.L.)

Salarii primite in functie de munca depusa

In Dolj sint multe localitati in care eliberarea titlurilor de proprietate se face anevoios. Si, pentru stimularea celor care se ocupa direct de aceasta treaba, prefectul de Dolj, Cornel Mondea, se pare ca a gasit pina la urma o solutie: „Propun ca membrii comisiilor locale de aplicare a Legii fondului funciar sa-si ia salariile in functie de numarul titlurilor de proprietate emise“.

(N.E.)

Colaborare intre romi si autoritatile locale

Situatia romilor din Gorj a fost analizata ieri, in cadrul unui simpozion organizat in Sala Maura a prefecturii. La discutii au participat directoarea Valentina Rodinceanu, din cadrul Ministerului de Cultura, si Delia Grigore, reprezentanta Centrului Romilor pentru Politici Publice, precum si autoritatile gorjene. Temele discutate au fost implementarea programelor pentru imbunatatirea vietii romilor si dezvoltarea retelelor de comunicare si informare. De asemenea, au fost incheiate protocoale de parteneriat intre autoritatile locale si fundatii si asociatii de romi, in privinta colaborarilor pe probleme sociale, culturale si economice.

(M.C.H.)

Suprafete reimpartite intre Mehedinti si Dolj

O delegatie a Prefecturii Dolj, condusa de subprefectul Emilia Serbanoiu, a fost prezenta zilele trecute la Prefectura Mehedinti, pentru rezolvarea unor probleme legate de reimpartirea teritoriala a terenurilor intre cele doua judete. O serie de proprietari apar in registrele agricole cu suprafete de teren inscrise in localitatile Secu, Grecesti, Botosesti, dar, in urma unei reimpartiri teritoriale, suprafetele respective au revenit judetului Mehedinti.

(D.L.)

Exit mobile version