20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDumitru Alexandru a murit de suparare

Dumitru Alexandru a murit de suparare

Un mare necaz s-a abatut asupra familiei Alexandru, cind s-a trezit acasa cu inspectorii de la Directia de Impozite si Taxe Locale Tirgu Jiu. Dumitru Alexandru, capul familiei compuse din sase persoane, a murit in urma cu aproape doua saptamini, din cauza unei datorii de citeva milioane la stat. Rudele acestuia au spus ca omul s-a imbolnavit de inima rea si a cazut la pat, mai ales dupa ce a asistat neputincios cum cei de la Directia de Impozite si Taxe Locale i-au pus sechestru pe un compresor si pe cele doua carute din curte.

Dumitru Alexandru, de 55 de ani, locuia impreuna cu familia sa intr-o casa de pe strada Vasile Alecsandri din Tirgu Jiu. Omul nu si-a mai platit de citiva ani impozitele pe teren si pe casa, negindindu-se ca intr-o zi cineva va veni la poarta sa ii ceara banii. Cind angajatii de la Impozite si Taxe Locale i-au adus la cunostinta lui Dumitru Alexandru ca are de platit citeva milioane, acesta a spus ca nu are de unde sa faca rost de atitia bani. Omul nu avea serviciu, singura sursa de venit fiind cele doua carute cu care mai transporta lemne pentru vecini. Dumitru era stilpul casei, el aducind familiei bani si mincare. Inspectorii de la Impozite si Taxe Locale i-au pus sechestru pe cele doua carute si un compresor, pe care omul s-a zbatut sa il aduca in gospodarie. Din acel moment, omul s-a imbolnavit din cauza supararii si a murit dupa doua saptamini. „A murit bunicul. Au venit de la primarie si tare s-a suparat cind i-a vazut. A zacut saracu’ la pat si dupa vreo doua saptamini a murit. Nu a putut sa stea cu gindul ca nu are cu ce plati. Mare necaz a avut! Si noi acu’ nu avem cu ce plati, fiindca am dat o gramada de bani de am facut pomana. Si peste citeva zile trebuie sa facem alta, ca se fac doua saptamini. De unde sa luam bani?“, a spus Alexandra Irina, nepoata a decedatului.

„Am aplicat zece sechestre de la inceputul anului“

Familia Alexandru s-a obisnuit cu gindul ca de acum inainte ii va fi mai greu si nu va avea cu ce sa isi plateasca impozitele. Mariana Budulan, directoarea Directiei de Impozite si Taxe Locale, a spus ca masura de punere sub sechestru a bunurilor pentru recuperarea datoriilor a fost necesara. „Am aplicat zece sechestre de la inceputul anului: pe televizoare, masini de spalat, frigidere, pe doua carute, un compresor. Noi ne orientam spre bunurile asa-zise de lux. Am auzit ca Alexandru Dumitru a murit. Ramine sa solicitam debitele de la urmasi. Nu am prea avut pe ce sa ii punem sechestru si ne-am orientat pe ce era mai de valoare prin curte. Avem mari probleme la recuperarea datoriilor: atit impozite, cit si amenzi. De exemplu, sint tineri care primesc amenzi rutiere, te duci la ei acasa si nu ai pe ce sa le pui sechestru. Daca anul trecut am procedat la sechestrarea bunurilor persoanelor juridice, anul acesta ne axam mai mult pe persoanele fizice. O alta problema ar fi si completarea gresita a proceselor-verbale“, a spus Mariana Budulan. Unul dintre cazurile care le da in prezent de furca acelora de la directie este cel al unui cetatean care trebuie sa achite o amenda de 40 de milioane de lei, pentru ridicarea unei constructii fara autorizatie. Angajatii de la Impozite si Taxe nu pot recupera banii pentru ca in procesul-verbal intocmit figureaza un alt nume, desi adresa este corecta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS