17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRemaniere guvernamentala la Chisinau

Remaniere guvernamentala la Chisinau

Vladimir Voronin a numit un nou ministru de interne

Noul ministru de interne al Republicii Moldova este Gheorghe Papuc, in prezent sef al Departamentului cu destinatie speciala „Fulger“. Papuc a fost numit ieri in aceasta functie prin decret prezidential, dupa ce presedintele Vladimir Voronin a acceptat cererea de demisie a fostului ministru de interne, Vasile Draganel. Acesta si-a prezentat demisia ieri-dimineata, in sedinta guvernului, precizind ca decizia sa nu are nici o legatura cu protestele din Chisinau. Presa din Republica Moldova a acreditat insa ideea ca Draganel si-a prezentat demisia pentru ca a refuzat sa intervina in forta impotriva demonstrantilor.

Vasile Tarlev ii prezinta in guvern pe noii ministri

Premierul Vasile Tarlev i-a prezentat in sedinta de ieri a executivului si pe Zinaida Greceanii, ministru de finante, si Gheorghe Sima, ministrul invatamintului, desemnati marti de presedintele Vladimir Voronin. Premierul a afirmat ca fostul ministru al invatamintului, Ilie Vancea, a depus cererea de demisie inainte de publicarea decretului prezidential. Potrivit lui Tarlev, Vancea ar fi solicitat eliberarea din functie „pe motiv de boala“.

Tarlev a incercat sa dezminta in acest mod presupunerile potrivit carora Ilie Vancea ar fi fost sanctionat pentru ca s-a dezis, in fata protestatarilor, de deciziile gresite ale guvernului si pentru ca a anulat ordinul privind introducerea studiului obligatoriu al limbii ruse.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS