9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDascalii din invatamintul oltean- in greva de doua ore

Dascalii din invatamintul oltean- in greva de doua ore

Peste 5.000 de cadre didactice si 1.500 de cadre nedidactice si auxiliare vor intra astazi intr-o greva de avertisment de doua ore, intre orele 11.00-13.00, dupa cum a spus profesorul Ionel Barbu, presedintele Sindicatului din Invatamintul Preuniversitar (SIP) Olt, sindicat afiliat la FEN. La acestea se mai adauga alti salariati, in special din zonele Caracal si Bals, care fac parte din Sindicatul „Spiru Haret“ si FSLI.

In cele doua ore de greva, profesorii trebuie sa stea in cancelarii, sa nu paraseasca incinta unitatilor scolare, in timp ce elevii vor astepta reluarea cursurilor in salile de clasa. Presedintele SIP Olt a spus ca lista comuna de revendicari a recent infiintatei Aliante a Sindicatelor din Invatamint cuprinde sapte puncte, majoritatea fiind legate de salariile profesorilor, precum si stabilirea unui salariu de referinta unic prin ordonanta de urgenta, recorelarea acestuia cu inflatia acumulata in ultimii doi ani, acesta trebuind sa fie de 1,8 milioane de lei, acordarea tichetelor de masa.

Sindicalistii din invatamint au dat ca termen de acceptare si punere in practica a revendicarilor ziua de 8 martie, in caz contrar urmind ca pe 11 martie greva sa se desfasoare pe parcursul unei zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS