22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConstantina Hotaris umbla nauca dupa o punga de paste fainoase

Constantina Hotaris umbla nauca dupa o punga de paste fainoase

Sint oameni care, in loc sa-i multumeasca celui de sus pentru cit le-a dat, fac tot ce le sta in putinta sa li se ia si ce au dobindit. Asa este si Constantina Hotaris din Predesti, care una-doua isi ia niste hirtii in sacosa si-si face veacul la primarie. Cind i se uraste acolo, ia cursa si pleaca la prefectura, unde se da nemultumita si nefericita, desi nu face nimic pentru a schimba ceva in viata ei.

Supararea Tantei, caci asa o cunosc oamenii din sat, este legata de faptul ca fiica ei, Lenuta, este oligofrena de gradul 2. In aceasta situatie, Lenuta a facut trei copii pe care i-a abandonat si s-a dus dupa alt barbat, din alt sat. Copiii au fost incredintati Tantei, care s-a angajat sa-i creasca si sa-i ingrijeasca. Pentru ca umbla toata ziua de la primarie la prefectura si inapoi, cerind alimente pe motiv ca are grija de trei copii bolnavi, femeia nu are timp sa gateasca, sa spele sau sa faca alte treburi casnice. Tanta stie una si buna: copiii nu primesc pensie alimentara de la tatal lor, desi exista o hotarire judecatoreasca in acest sens, si nu primesc nici alimente de la primarie, desi toti trei sint bolnavi. Pentru acest lucru, ea a reclamat la politie despre necazurile copiilor.

Veniturile lunare ale Tantei si ale celor trei nepoti depasesc trei milioane de lei, suma care unei familii normale de la tara i-ar fi suficienta. Venitul se compune din 1.100.000 de lei, pensia femeii, 1.500.000 de la Directia pentru Protectia Copilului si 500.000 de lei alocatia celor trei micuti. Pentru ca e lenesa si nechibzuita, Tantei nu-i ajung banii si umbla cu jalba in protap, in speranta ca va mai cistiga o punga de paste fainoase. Femeia nu creste pasari, nu creste porc pe motiv ca in urma cu zece ani, „nenorocitii de hoti mi-au furat purcelul“. Tanta umbla din usa in usa, in timp ce nepotul cel mic, de numai un an si sapte luni, care i-a fost dat in ingrijire, plinge de foame acasa. Nepotul cel mijlociu s-a imbolnavit de ulcer, pentru ca Tanta nu are timp sa-i gateasca. Directia Judeteana pentru Protectia Copilului ar trebui sa se gindeasca bine daca ii mai lasa in ingrijirea Tantei cei trei nepoti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS