11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCoada cu trimiteri la... presedinte

Coada cu trimiteri la… presedinte

Ieri a fost ultima zi din „prelungirile“ pentru eliberarea adeverintelor necesare acordarii ajutoarelor pentru incalzire, motiv de mare agitatie in fata Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Dolj. In urma cu cinci zile, cind ar fi trebuit sa fie termenul limita, AJOFM a hotarit prelungirea perioadei de eliberare a acestor adeverinte pina marti, 26 februarie. Asa ca, in plina zi de vizita presedintiala, solicitantii, de doua ori intirziati, au luat cu asalt imobilul de pe strada Eugeniu Carada. La o coada alaturata, mai mica si mai putin haotica, cei care doreau sa isi vizeze carnetele de somaj asteptau sa le vina si lor rindul. De unde totala deruta a noilor veniti care nu stiau la care dintre cozi sa se aseze, completata de mirarea si curiozitatea multimii de gura-casca: „Pentru ce sta toata lumea asta la coada, domne’?“; „Nu stiu, nene, eu stau pentru o adeverinta si ma asezai unde nimerii. Intelesai ca aici e pentru somaj si dincolo, pentru caldura. Mai intreaba si matale pe altii…“. „Mai bine vino in alta zi pentru adeverinta aia, tataie, ca astazi nu prea ai sanse. Eu stau de o ora aici si n-ajunsai nici linga poarta“, a intervenit, sfatos, un alt „codas“. Multa lume s-a speriat ca vizita presedintelui ar putea sa fie motiv de scurtare a programului si vor ramine astfel cu treburile nerezolvate. Altii, dimpotriva: „Sa treaca Iliescu si pe aici, domne’, nu numai prin centru’, sa vada cum stam la coada, ca sardelele!“. Strigatul nemultumitului a fost suficient pentru ca lumea sa inceapa sa vocifereze, discutiile sa ia foc si numele presedintelui sa fie folosit in felurite sintagme pline de imaginatie. Scena se desfasura sub ochii vigilenti ai jandarmilor, gata sa reinstaureze ordinea in caz ca spiritele se incing.

Temerile privind o posibila scurtare a programului nu au fost insa intemeiate. Daniela Purcarin, director adjunct al AJOFM, a spus ca programul institutiei va fi prelungit pina cind toti solicitantii isi vor primi adeverintele, pentru ca despre o noua prelungire a termenului nici nu poate fi vorba: „Noi am facut tot ce ne-a stat in putinta. Am prelungit deja cu patru zile termenul limita. Nu mai putem prelungi termenul de eliberare a adeverintelor, decit daca decizia va veni de la primarie“.

In functie de venitul net mediu lunar pe membru de familie, cuantumul ajutorului pentru incalzire este intre 120.000 si 420.000 de lei, potrivit Ordonantei de Urgenta 416/ 2001.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS