3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolitistii si taximetristii au batut palma

Politistii si taximetristii au batut palma

In perioada 13-24.02.2002, seful Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj, col. Constantin Codita, a organizat intilniri cu patronii (directorii) celor sase societati comerciale care desfasoara activitati de taximetrie in municipiul Craiova – Nistor Duval (Romnicon), Delia Stanculescu (Horion), Marian Schiopu (PML), Eugen Stefanache (Sooter’s), Mironel Galoi (Vulturul), Constantin Gura-Rosie (PMI), presedintele Sindicatului soferilor de taxi din Dolj – Florin Constantinescu, si reprezentanti ai taximetristilor, avind drept scop identificarea unor modalitati de imbunatatire a cooperarii pentru asigurarea respectarii prevederilor legale, protectiei taximetristilor si prevenirii producerii unor evenimente in care pot fi acestia implicati.

In cadrul discutiilor s-a scos in evidenta faptul ca in ultima perioada de timp, in municipiul Craiova, pe fondul unei legislatii inadecvate, al unor evenimente negative in care au fost implicati taximetristi, precum si al lipsei unui dialog constant si permanent intre factorii responsabili, a aparut un sentiment de oarecare nesiguranta in rindul taximetristilor, care a generat nemultumiri si, uneori, reactii exagerate din partea acestora.

Pentru eliminarea, in viitor, a disfunctionalitatilor de acest fel si cresterea gradului de siguranta a celor care presteaza aceasta activitate in beneficiul cetatenilor, partile au identificat unele modalitati concrete, stabilind, prin consens, urmatoarele masuri:

– Instituirea unui sistem permanent de legatura, prin crearea a doua linii telefonice directe intre dispeceratele societatilor de taximetrie si cele ale politiei. In perspectiva se are in vedere instalarea la dispeceratele politiei a unor statii radio acordate pe frecventa folosita de taximetristi.

Constituirea unei patrule auto mixte (compuse din trei politisti de la formatiunile de ordine publica si rutiera si doi jandarmi), care va actiona zilnic, pe doua schimburi (intre orele 14.00-22.00 si 22.00-6.00), destinata interventiei si rezolvarii cu prioritate a incidentelor in care pot fi implicati taximetristii.

– Reinstruirea agentilor de circulatie, agentilor de ordine, sectoristilor si a celor care isi desfasoara activitatea la camerele de serviciu si dispecerate cu privire la modul de actiune pentru asigurarea unei operativitati sporite in verificarea si solutionarea sesizarilor taximetristilor.

– Acordarea de sprijin, conform competentelor legale, de catre sectiile de politie, in identificarea clientilor care refuza plata prestatiei, in vederea recuperarii daunelor.

– Informarea autoritatilor publice locale cu problemele rezultate in urma discutiilor, a caror rezolvare cade in competenta acestora.

De asemenea, s-a convenit ca in perioada urmatoare, intre cei de mai sus sa se incheie un protocol de cooperare, avind la baza cadrul legal existent, in care sa se stabileasca responsabilitati concrete pentru fiecare dintre parti.

La aceasta cooperare vor fi atrasi si alti factori cu atributii in domeniu: consiliul local si Primaria Municipiului Craiova, reprezentanti ai altor autoritati publice locale, precum si lideri ai comunitatii romilor.

Ne exprimam convingerea ca in acest mod va creste gradul de ordine publica si siguranta civica in municipiul Craiova, iar colaborarea dintre politie si taximetristi va avea efecte benefice in domeniul prevenirii si combaterii criminalitatii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS