10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAu aparut speculantii de locuri bine amplasate

Au aparut speculantii de locuri bine amplasate

Centrul municipiului Drobeta Turnu Severin a fost asaltat de vinzatorii de martisoare, care au impinzit intreaga zona cu caramizi, bucati de lemn si cartoane. Desi au platit 400.000 de lei pentru a-si inchiria locul pina pe 2 martie, multi dintre comerciantii de martisoare au avut surpriza sa-si gaseasca, la prima ora a diminetii, „pozitia“ ocupata de persoane tuciurii, care le percepeau „taxa pe loc“.

Vinzarea martisoarelor in centrul municipiului Drobeta Turnu Severin a devenit deja o traditie. Artisti amatori, dar mai ales mici intreprinzatori ies an de an in centrul orasului, cu multe zile inainte de 1 martie si pina pe 8 martie, comercializind, pe linga martisoare si coliere, tablouri sau sculpturi de mici dimensiuni. Afacerea e prospera, in conditiile in care, in numai citeva zile, un astfel de comerciant cistiga citeva milioane de lei. Desi preturile au ramas la nivelul anului trecut, intre 10.000 de lei si 80.000 de lei, dar si mai mari, in cazul „unicatelor“, putini sint cumparatorii care se grabesc sa cumpere martisoare cu citeva zile inainte de 1 Martie. „Abia daca am vindut 12-15 martisoare. Ori nu are lumea bani, ori asteapta sa vada daca le mai ieftinim.

Nu se gindesc ca si pe noi ne costa materialele, vopseaua, hirtia si taxele. Daca vindem la preturile de anul trecut, nu mai avem nimic de cistigat, pentru ca preturile la celelalte produse nu au scazut“, a spus Marian Dragomir, de 43 de ani, din Drobeta Turnu Severin. Mai nou, pe linga „artisti“, au aparut si speculantii locurilor de vinzare. „Mi s-au cerut azi-dimineata (luni – n.r.), 100.000 de lei pe locul asta, ca sa am o vinzare mai buna. I-am auzit si pe altii ca li s-ar fi cerut bani, dar mai bine te iei cu ei la cearta decit sa le mai dai niste bani, pe care oricum i-ai platit“, a spus Rodica Stoian, de 36 de ani, comercianta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS