Acasă Actualitate Stiri diverse

Stiri diverse

Intirzieri la Legea 10

Comisia locala din Tirgu Jiu, infiintata in baza Legii10, nu a trimis nici un dosar la Prefectura Gorj. La primarie au fost depuse 936 de dosare, mai mult de 500 dintre acestea fiind analizate. Florin Circiumaru, presedintele comisiei locale, a motivat intirzierile la Legea 10 prin faptul ca majoritatea dosarelor sint incomplete.

(E.M.)

S-a aprobat „Declaratia de sustinere a dezvoltarii scolii“

Sub egida Inspectoratului Scolar Judetean Dolj, ieri s-a tinut sedinta de lucru a Comitetului Local de Dezvoltare (CLD), al carei presedinte este Mona Lisa Galateanu – inspector general adjunct al ISJ Dolj. In sedinta s-au facut comunicari referitoare la structura organizatorica si de conducere a CLD si s-a aprobat „Declaratia de sustinere a dezvoltarii scolii“, pentru grupurile scolare din judet care vor depune dosare de candidatura pentru Programe de finantare – PHARE 2001. De asemenea, s-a prezentat Planul de Dezvoltare al Agentiei Regionale de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia. Au participat directori de colegii si grupuri scolare, inspectorul general al ISJ Dolj, Constantin Busoi, si reprezentanti ai administratiei publice locale.

(C.I.)

Merge si cuponul de pensie din ianuarie

Pensionarii care solicita ajutor pentru incalzire pot sa isi depuna la dosar cuponul de pensie din luna ianuarie si nu neaparat din februarie, asa cum gresit au inteles foarte multi. „Este suficienta si o copie xerox a cuponului din luna ianuarie sau februarie. Nimeni nu le-a cerut doar cupoane din februarie. Nu sint bune cupoanele din lunile anterioare lui ianuarie, deoarece pensiile au fost indexate“, a spus Elena Trifu, sef Serviciu social din cadrul Primariei Craiova.

(N.E.)

Asociatiile de locatari – somate sa-si plateasca datoriile

13 comisii (zece destinate consumatorilor casnici si trei agentilor economici), fiecare dintre ele formate din cite un reprezentant al primariei, al Regiei de Apa, si al Regiei de Termoficare, trebuie ca pina luni sa convinga asociatiile de locatari sa-si achite macar o parte din datoriile pe care le au catre cele doua regii. In prezent, Regia de Apa Craiova are de incasat de la datornici peste 120 de miliarde de lei, din care 88 de miliarde numai de la asociatiile de locatari.

(R.L.)

De Dragobete, o casatorie sub Poarta Sarutului

De Dragobete, primarul din Tirgu Jiu va oficia o casatorie sub Poarta Sarutului. Desi a anuntat de mai mult timp ca este pregatit sa cunune mai multe perechi, pe 24 februarie, o singura cerere a fost depusa pina acum la primarie. Tot simbata, primaria va acorda zece certificate de casatorie valabile o zi si zece buchete de flori pentru perechile care isi vor uni in mod simbolic destinele. Cea mai frumoasa declaratie de dragoste va fi premiata cu o excursie de trei zile la Straja.

(E.M.)

Curatenie in cartierul Meteor

Cetatenii din Tirgu Jiu care vor beneficia de ajutor social trebuie sa munceasca 72 de ore in folosul comunitatii. Din cele 249 de cereri depuse la Serviciul protectie sociala, au fost avizate 178. 118 persoane vor demara prima actiune de curatenie, care va fi coordonata de Serviciul Gospodarie Comunala si se va desfasura in cartierul de romi, Meteor. De precizat ca locuitorii acestui cartier nu au mai platit de mai multi ani taxele pentru ridicarea gunoiului menajer.

(E.M.)

Exit mobile version