Acasă Actualitate Kestii lumesti

Kestii lumesti

Mai bun adulterul, decit furtul

Canadienii considera ca furtul din magazine este mai rau decit inselarea partenerului de viata. Potrivit unui nou studiu, in care subiectii au fost rugati sa specifice care activitati sint considerate imorale, furtul din magazine a fost votat de catre 90% dintre acestia, urmat fiind de infidelitate, consumul de droguri si evaziunea fiscala. Printre activitatile de la polul opus al clasamentului se numara divortul, ateismul si sexul premarital.

Italienii si brazilienii sint cei mai iubareti

Studiul recent, intreprins in 30 de tari in rindul persoanelor cu virsta de peste 40 de ani, a relevat faptul ca brazilienii si italienii sint cei mai iubareti din lume. Astfel, peste jumatate dintre britanicii intervievati au declarat ca fac dragoste o data pe saptamina, in timp ce trei sferturi dintre brazilieni si italieni se bucura de aceasta placere. Inaintea britanicilor se situeaza, de asemenea, francezii, germanii, canadienii si turcii. La polul opus sint japonezii de virsta mijlocie, dintre care doar 21% fac dragoste o data pe saptamina.

David Beckham – promotorul clasicismului

Un stilist din Marea Britanie a declarat ca ii este teama ca David Beckham ar putea readuce in actualitate o tunsoare clasica a anilor ’80. Actualul capitan al echipei de fotbal a Angliei isi lasa parul sa creasca mult in crestet insa il tunde foarte scurt in parti. Stilistul britanic sustine ca, avind in vedere faptul ca Beckham este un idol pentru generatia tinara,

s-ar putea ca in timpul Campionatului Mondial de fotbal care va avea loc vara aceasta in Japonia si Coreea de Sud foarte multi dintre admiratorii sai sa adopte tunsoarea sa.

Degetele groase produc… exmatricularea

O studenta din Columbia, care urma cursurile unui colegiu de asistente medicale, a fost exmatriculata deoarece avea degetele prea groase. Conducatorii institutiei de invatamint au declarat ca marimea degetelor tinerei in virsta de 20 de ani nu o pot ajuta pe aceasta sa-si practice meseria in mod corespunzator. La rindul ei, studenta a declarat ca ii va da in judecata pe oficialii care au luat aceasta masura.

Numele meu, Calatorie

O tailandeza care a nascut in autobuz intentioneaza sa-i puna fiului sau numele Calatorie sau Autobuz, in cinstea locului unde acesta a venit pe lume. Femeia a fost cuprinsa de durerile facerii spre sfirsitul unei calatorii de 600 de kilometri, iar in momentul in care a ajuns la destinatie conducerea companiei de transport i-a oferit ei si fiului sau un abonament gratuit pentru toata viata.

Doua locuri pentru un om

Un irlandez care cintareste peste 150 de kilograme si-a cumparat doua bilete de avion cu destinatia Londra pentru a putea calatori in conditii omenesti. Barbatul este un fan al sportului cu balonul oval si dorea sa ajunga in Tara Galilor pentru a urmari un meci al nationalei irlandeze. Cind a ajuns in avion, nu mica i-a fost mirarea insa sa descopere ca respectivele locuri erau pe rinduri diferite. Avind in vedere ca nu se putea imparti in doua, tinarul a fost nevoit sa se chinuiasca tot drumul pe un singur loc. El a avut totusi „noroc“ deoarece a primit inapoi banii platiti pentru cel de-al doilea bilet.

Bacteriile comune pot trai in conditii extrem de dificile, asemanatoare celor din spatiu

Bacteriile comune sint mult mai rezistente decit se credea pina in prezent, ceea ce creste foarte mult probabilitatea ca ele sa existe in spatiul cosmic. Pina in prezent se credea ca singurele organisme care pot exista in medii dificile, cum ar fi zonele hidrotermale de deasupra oceanelor sau ghetarii antarctici, sint asa-numitele extremofile, dar noile cercetari arata ca microbii obisnuiti pot rezista in aceleasi conditii. Potrivit studiului aparut in revista Science, bacteriile comune pot trai in conditii de presiune mare, echivalenta cu cea de la 50 de kilometri sub scoarta Pamintului sau 160 de kilometri sub nivelul marii. Aceasta descoperire creste numarul locurilor din sistemul solar in care ar putea exista viata si aria zonelor de prospectare in cautarea organismelor vii. Potrivit specialistilor de la Geophysical Laboratory de la Carnegie Institution din Washington, bacteriile comune E coli si Shewanella oneidensis (care ataca fierul) rezista pina la presiuni de 16.000 de ori mai mari decit cele de la nivelul marii. „Aceasta este o presiune imensa pentru un organism viu. Din moment ce apa se transforma la presiuni inalte in solid, chiar si la temperatura camerei, aceste conditii sint considerate extrem de dificile“, a explicat dr. Anurag Sharma. Potrivit acestui studiu, pot exista bacterii pe Europa, Callisto si Ganymede, trei dintre lunile lui Jupiter.

Despartire de 10.000 de lire

Un tribunal brazilian l-a obligat pe un barbat sa-i plateasca fostei sale logodnice suma de 10.000 de lire sterline deoarece a parasit-o cu o zi inainte de casatorie. Tinarul trebuie, de asemenea, sa-i plateasca femeii banii pe care aceasta i-a platit pentru inelul sau de casatorie si pentru ceremonia si masa festiva care urma sa aiba loc. Pentru a se putea casatori, tinara a fost nevoita sa-si vinda masina pe care o avea si sa foloseasca toate economiile pe care le facuse pina atunci in viata.

Bob Marley, un nou scenariu

Un chilian care cultivase cannabis la domiciliul sau le-a declarat politistilor ca incerca sa creeze in casa platoul de filmare pentru o noua pelicula despre Bob Marley. Barbatul a fost acuzat ca a cultivat si ingrijit peste 100 de plante de cannabis in apartamentul sau din Santiago. In timpul desfasurarii anchetei insa, el si-a schimbat pozitia, declarind ca este expert in medicina, iar cultura de cannabis este destinata in exclusivitate testelor medicale.

Exit mobile version