12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSindicalistii din invatamintul mehedintean se pregatesc de proteste

Sindicalistii din invatamintul mehedintean se pregatesc de proteste

Liderii sindicali din invatamint sint nemultumiti de rezultatul dialogului cu ministrul educatiei si au propus declansarea unor greve de avertisment, prima manifestare urmind sa se desfasoare peste citeva zile.

In Drobeta Turnu Severin s-a desfasurat ieri sedinta colegiului liderilor din invatamint, in urma careia sindicalistii mehedinteni au decis sa li se alature colegilor din toata tara. Prima greva se va desfasura pe 28 februarie, intre orele 11.00 si 13.00, urmata de greva generala, care va fi declansata pe 11 martie, timp de o zi.

Vicepresedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Invatamint – filiala Mehedinti, Marius Opran, a spus: „Revendicarile noastre principale sint stabilirea unui salariu de referinta unic, prin ordonanta de urgenta, care sa ajunga la 1.850.000 de lei, avind in vedere rata inflatiei pe ultimii doi ani, acordarea tichetelor de masa, blocarea ordonantei care prevede reducerea indemnizatiei de rural pentru personalul didactic din invatamintul preuniversitar“. Sindicalistii din invatamintul mehedintean sint hotariti sa continue protestele pina la rezolvarea tuturor revendicarilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS