10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLocul care a uimit Europa

Locul care a uimit Europa

Cind a facut Dumnezeu lumea si a ajuns in dreptul locului unde mai tirziu

s-a infiintat comuna Gighera, l-a binecuvintat. A dat pamintului padurea de stejar de la Zaval si apele minerale cu puteri miraculoase de la Gighera. Amindoua darurile au uimit Europa si i-au lasat in nesimtire pe romani. Cind Romania a intrat pe itinerariul investitorilor de tot felul, si la Gighera au inceput sa vina tot felul de straini cu aparate de filmat, de

s-au minunat taranii atunci cind au aflat ce important e locul pe care calca ei. Dupa numeroase vizite pe care primarul Ion Dabuleanu nu mai contenea sa le onoreze cu mese si lautari, s-a rostuit de o finantare europeana pentru padurea de la Zaval. Uniunea vrea sa creeze aici un parc natural pentru protejarea unicei paduri de stejar secular din cimpie. A promis 300.000 de euro, cu conditia ca si Consiliul Judetean Dolj sa contribuie cu 25.000 de euro, iar primariile din zona cu cite aproximativ 6.000 de euro. Frica autoritatilor locale este legata de faptul ca, asa cum decurg lucrurile, toti banii se vor duce pe studii de fezabilitate, proiecte si alte documentatii, iar pentru realizarea celui de-al doilea parc natural ca marime din Europa nu va mai ramine nimic.

Daca padurea de stejar secular de la Zaval a intrat intr-un program european, nu acelasi lucru s-a intimplat si cu izvoarele de ape minerale, de care nu vrea nimeni sa se lipeasca. Nenumarate delegatii de toate natiile s-au perindat la izvoarele naturale, au admirat, au promis si au plecat. La sfirsitul saptaminii va mai veni o delegatie care, dupa toate aparentele, are intentii serioase legate de… pamintul agricol, brutarie si complex balnear pe care sa-l edifice pe ruinele vechiului complex, construit in 1940. Toate probele de apa analizate in tot felul de laboratoare au scos in evidenta bogatia si unicitatea izvoarelor pe care le ocolesc toti investitorii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS