12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLocalnicii si-au construit cotete in spatele blocului

Localnicii si-au construit cotete in spatele blocului

Din cauza saraciei in care traiesc majoritatea cetatenilor orasului Tirgu Carbunesti, acestia sint nevoiti sa creasca gaini si porci, ca sa isi duca traiul de o zi pe alta. Avind in vedere ca Tirgu Carbunesti are foarte multi someri, pentru unii locuitori ai acestui oras cresterea unui porc si a citorva gaini reprezinta singura sursa de venit.

In cartierul Baltatu au fost construite aproximativ 30 de cotete, iar in cartierul Meri exista peste 100. Nici unul dintre cotetele din cartierul Baltatu nu are autorizatii, dar primarul orasului, Toader Cristian Pasti, este hotarit sa nu demoleze nici un cotet. Acest lucru se va intimpla numai daca animalele sint gasite pe strazile si pe spatiile verzi ale orasului. „Eu am inteles ca situatia locuitorilor din Tirgu Carbunesti este grea si nu am luat nici o masura pentru a le demola cotetele. Daca animalele crescute aici vor fi gasite pe strazile si pe spatiile verzi ale orasului, atunci se vor lua masuri“, a spus edilul.

„Crestem si noi citeva gaini, ca sa nu mai cumparam“

Ioana Gorun, de 70 de ani, din Tirgu Carbunesti, locuieste de mai bine de 20 de ani la bloc, timp in care s-a ocupat si de cresterea porcilor si a gainilor. Aceasta a spus: „Nu am fi avut cum sa ne descurcam in alt fel, pentru ca toate s-au scumpit, iar daca noi nu ne-am fi construit cotete unde sa crestem o pasare si un porc, pensia aia mica pe care o am nu mi-ar fi ajuns nici pentru mincare. Si daca noi, orasenii, ne-am construit cotete, eu consider ca sintem gospodari, pentru ca sint multi care nu au ce minca, dar care nu fac nimic ca sa le fie mai bine“. Marin Raitan, pensionar, a spus ca, daca nu ar avea cotetul, nu ar avea din ce trai. „Daca nu as fi avut cotetul, probabil ca m-ar fi prins Craciunul fara porc. As fi fost in situatia altora de pe aici care nu au avut ce taia de Craciun“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS