10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Ziua dragostei

14 februarie. O zi de sfirsit de iarna, in care oamenii au invatat sa-si spuna deschis ca se iubesc. Unii nu cred in Ziua Indragostitilor pentru ca este o sarbatoare straina de neamul romanesc, o sarbatoare pe care am furat-o de la altii. Eu zic aici ca nu este vorba de furt, ci de un imprumut pe care l-am facut nu din ambitia de a fi la fel cu ceilalti, ci din nevoia de a ne simti macar o data pe an iubiti.

De la straini am imprumutat in permanenta lucruri bune si lucruri rele, tinjind dupa o emancipare precoce pe care altii au obtinut-o in secole de cautari. Ziua Indragostitilor nu are cum sa ne strice. Intr-o lume stresanta, plina de griji si de nevoi, ne trebuia putina iubire pentru a da culoare vietii. Daca am imprumutat o sarbatoare a dragostei nu inseamna ca neamul romanesc n-a stiut sa iubeasca. A stiut si stie, insa, de multe ori, sintem atit de frustrati de cotidian, incit nu stim cum si cind sa ne exprimam sentimentele.

Ziua Indragostitilor nu este a americanilor, a francezilor, a italienilor sau a romanilor. Este ziua tuturor celor care au o inima de dat; fara conditii, fara a cere in schimb ceva. 14 februarie. O zi de sfirsit de iarna, care ar trebui sa se regaseasca in sufletele noastre in fiecare zi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS