6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrim-procurorul Parchetului Motru este judecat pentru trafic de influenta

Prim-procurorul Parchetului Motru este judecat pentru trafic de influenta

• Parchetul Curtii Supreme de Justitie – Sectia de Combatere a Coruptiei si Criminalitatii Organizate a dispus trimiterea in judecata a prim-procurorului Parchetului Motru • Pentru ca ar fi promis ca va trage sforile in vederea eliberarii ilegale a unui condamnat, contra sumei de sase milioane de lei, magistratul Mioara Vaduva este acuzat de trafic de influenta • Intreaga afacere s-a transat prin intermediul unui apropiat al procurorei, cunoscut lautar si patron din Tirgu Jiu

Suparat ca fiul sau, Gelu Bivolaru, a fost arestat sub acuzatia de tentativa de omor, Gheorghe Bivolaru (zis Gicu), din comuna Godinesti – Gorj, cauta o persoana influenta, care sa traga niste sfori pentru a-i scapa odrasla. El spera sa obtina acte medicale false, din care sa rezulte ca Gelu a fost, de fapt, victima, lucru care i-ar fi adus eliberarea din arest. Gicu Bivolaru i s-a plins in acest sens si fostului sau consatean, Traian Drula, patronul unor buticuri din Tirgu Jiu si Rovinari, dar si cunoscut lautar din zona, rugindu-l sa-i recomande pe cineva care sa-l ajute. Impresionat de povestea lui Gelu, Drula i-a promis ca-i va stabili o intrevedere in acest sens cu o persoana influenta la care are trecere. Despartindu-se de Gicu Bivolaru si de nora acestuia, Rodica (sotia celui arestat), dom’ patron n-a uitat sa ceara ceva bani ca sa-i cumpere un cadou „persoanei“, pentru a nu se duce „cu mina goala“.

O „atentie“ de sase milioane

Cu milionul primit in buzunar, Drula a vizitat-o acasa in aceeasi seara pe Mioara Vaduva, prim-procuror al Parchetului de pe linga Judecatoria Motru, dar domiciliata in Tirgu Jiu. Poftit in bucatarie, el si-a expus motivul vizitei si a rugat-o pe gazda sa discute si sa-i acorde sprijin familiei arestatului. Drula i-a inminat Mioarei Vaduva milionul de lei, scuzindu-se ca nu a stiut ce cadou sa-i cumpere din partea familiei Bivolaru, iar aceasta, conform declaratiilor intermediarului de ocazie, a pus in buzunar suma de bani si a cerut inca cinci milioane de lei pentru acordarea ajutorului solicitat. In dimineata urmatoare, acelasi Drula i-a dus pe Gicu si pe Rodica Bivolaru la domiciliul procuroarei, nimerind tocmai cind ea se pregatea sa plece la serviciu. Dupa ce s-au facut prezentarile, Mioara Vaduva a primit un plic cu cele cinci milioane solicitate si i-a invitat seara la ea acasa, pentru a discuta cazul.

Afacerea din bucatarie

Pe la ora 17.00 a aceleiasi zile, Drula impreuna cu Rodica Bivolaru au vizitat-o din nou pe „influenta“ procurora Vaduva. Afacerea s-a transat tot in bucataria apartamentului acesteia, din str. Unirii bloc 9. Conform declaratiilor Rodicai Bivolaru, Mioara Vaduva a spus ca nu poate opera retragerea plingerii partii vatamate deoarece „ramine fapta in sine“, dar o sa stea de vorba cu medicul penitenciarului sa-l examineze pe Gelu Bivolaru si sa-i emita actele medicale solicitate. Tatal celui arestat a cautat-o, la rindu-i, pe Mioara Vaduva in zilele urmatoare, pentru a afla cum merge treaba, fiind asigurat de influenta procuroare ca a vorbit cu dr. col. Malaiescu de la Penitenciarul Tirgu Jiu pentru a intocmi documentele medicale necesare.

O promisiune nerespectata

Parchetul de pe linga Curtea Suprema de Justitie s-a sesizat din oficiu asupra acestei afaceri si i-a trimis lui Drula o citatie pentru a da explicatii despre „invirtelile“ sale cu prim-procurorul de la Motru. Speriat, patronul-lautar – pionul principal al intregii afaceri – a luat legatura pe 3 septembrie 2001 cu Rodica Bivolaru, pentru a afla daca s-a rezolvat problema. Auzind ca Mioara Vaduva nu-si dusese la indeplinire promisiunile si nici nu restituise cele sase milioane primite, in aceeasi seara a dat buzna acasa peste procurora, reprosindu-i ca nu s-a tinut de cuvint. A reusit sa smulga de la aceasta promisiunea restituirii sumei de bani primite, ceea ce s-a si intimplat a doua zi, cind Mioara Vaduva s-a intilnit cu Rodica Bivolaru intr-unul din magazinele lui Drula si a inapoiat cele sase milioane de lei.

Mioara Vaduva a mai fost cercetata penal

In fata procurorilor Curtii Supreme de Justitie, magistratul Mioara Vaduva nu a recunoscut fapta de care este invinuita. Prim-procurorul de la Motru a mai fost cercetat pentru ca un anume Alexandru Caldararu sustinea ca i-ar fi dat suma de 3.500 de marci germane pentru a scapa de arestul preventiv. Daca in acel caz denuntatorul si-a schimbat brusc declaratiile, fapt ce a dus la scoaterea de sub urmarirea penala a procurorei, nu acelasi lucru s-a intimplat acum. Mioara Vaduva a fost trimisa in judecata pentru savirsirea infractiunii de trafic de influenta, fapta pedepsita de Codul Penal si legislatia anticoruptie cu inchisoare de la doi la 12 ani. Cit despre Traian Drula, intermediarul intregii afaceri, el apare in acest dosar doar ca martor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS