16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateClovnul Bombonel este o pata de culoare pentru week-end-urile craiovenilor

Clovnul Bombonel este o pata de culoare pentru week-end-urile craiovenilor

De ceva vreme, sfirsiturile de saptamina craiovene s-au schimbat. Si nu in rau. Copiii zimbesc mai mult, zilele sint mai vesele… Dar numai daca te nimeresti in anumite parti ale orasului, de preferinta in parc. Si pentru toate zimbetele copiilor de vina este numai Bombonel. „Condamnat“ sa fie „de risul“ tuturor, chiar si numai daca ii rostesti numele, Bombonel este un clovn care face tot felul de animalute si personaje de desen animat din… baloane. In doua minute si trei miscari, balonul subtire, care la inceput nu iti spune nimic, se transforma intr-un pudel, o maimutica avind banana de rigoare sau un leu-paraleu. Banii pe care clovnul reuseste sa ii stringa au ca destinatie centrele de plasament craiovene.

Clovnul Bombonel, pe numele lui adevarat Virgil Victor Stoleriu, a poposit in Craiova de doua luni, insa numai de citeva saptamini si-a facut aparitia in public. Si ce aparitie! Imbracat numai in stelute si inimioare colorate, cu pantofi haiosi si sosete vargate, cu joben si nas rosu, cum ii sta bine unui clovn care se respecta. Aflat in slujba risului si a copiilor orfani, Bombonel reuseste sa uimeasca si sa stirneasca zimbetul privitorilor, dar si sa ii determine sa duca mina la portofel pentru a plati 15.000 de lei pentru figurina preferata. „Fondurile le folosim pentru copiii institutionalizati. In Centrele de Plasament 1, 2 si 3 din Craiova am organizat zilele de nastere ale copiilor orfani si am intreprins diferite actiuni. De sarbatori, fundatia noastra, „Fundatia Crestin Umanitara si de Caritate Dorca a oferit masa la 400 de copii. Avem in plan ajutorarea materiala a spitalelor si donarea a 20 de calculatoare centrelor de plasament“, a spus clovnul, intre o inimioara cu indragostiti si un catel albastru.

Clovnul Bombonel si-a facut singur costumul pe care il poarta

Bombonel nu este foarte vechi in breasla, dar minunatiile care ii ies din miini sint explicabile fiindca „mentorul“ lui a fost chiar presedintele Asociatilor Clovnilor din Costa Rica! „De doi ani fac figurine din baloane. Practic, pot sa fac cam orice, in jur 50 de modele. Pot sa fac si personaje de desen animat in marime naturala, si decoratii de nunta cu flori si iedera cataratoare.Cele mai iubite de public sint Pantera Roz, leul, maimutica, lebada, florile si inimioarele“.

In afara de figurinele atit de apreciate de craioveni, clovnul se mai ocupa si cu spectacole in scoli si gradinite, sau chiar la domiciliul doritorilor. „Fundatia nu are fonduri proprii, deci trebuie sa le stringem noi“. Pretul unei petreceri pentru copii, organizata meticulos cu decoratii, scamatorii si jocuri, este intre 500.000 de lei si un milion. In mapa cu actele care dovedesc legalitatea actiunii umanitare, Bombonel are si nenumarate scrisori de la copiii pe care i-a vizitat si care au tinut sa ii multumeasca si sa ii spuna cit a fost de grozav.

Clovnul care a adus pina acum zimbetul pe chipurile copiilor din nenumarate orase ale tarii nu stie cit va mai ramine in Craiova. „Oricum, o sa mai stau mult timp de acum incolo si cei care doresc sa ma vada ma gasesc de obicei in parc, la sfirsit de saptamina“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS