11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSoferii fac slalom printre gropile din carosabil

Soferii fac slalom printre gropile din carosabil

Niciodata, in ultimii 11 ani, Craiova nu s-a putut lauda ca sta pe roze in ceea ce priveste starea drumurilor. Mereu au fost portiuni de carosabil pline de gropi. In ani electorali, primaria s-a straduit din rasputeri sa repare ct de cit drumurile, si uneori a reusit, insa dupa prima iarna gropile nu intirzie sa apara, iar asfaltul aruncat in graba in preajma alegerilor se degradeaza. De fiecare data, reprezentantii primariei promit ca vor repara strazile distruse, insa cind este vorba sa se apuce de lucru constata ca banii nu le prea ajung.

Fara nici un fel de exagerare, in Craiova nu mai exista nici macar o straduta fara una, doua sau mai multe gropi. Iar acolo unde carosabilul este intr-o stare cit de cit buna, cu siguranta o echipa de interventie de la gaze, apa sau telefoane se apuca sa faca sparturi pentru a inlocui ceva fire sau conducte. „Pe strada A.I. Cuza, de mai multe saptamini este o groapa. Niste muncitori, nu stiu de unde au fost, dupa ce au lucrat la o conducta au astupat groapa doar cu pamint. Era un sant de vreo doi metri pe carosabil pe care il puteai ocoli doar daca erai singur pe strada. In plus, pe linga toate gurile de canal sint gropi“, a spus Silviu Mihalcea, sofer. In orele cu trafic intens, chiar daca vrei nu ai cum sa ocolesti gropile. „La intersectia strazilor Brestei si Nicolcescu este o groapa de mai bine de un metru lungime. Daca nu esti atent, iti faci praf rotile. Si-o roata de Dacie sa o repari costa aproape doua milioane de lei. Stie primarul asta? El doar se lauda ca o sa faca si-o sa dreaga. Dar, doar gura este de el. Dupa ce a nins, primaria n-a dat cu material antiderapant pe strazi, cica sa nu se strice asfaltul. Daca nu venea vremea asta frumoasa si acum stam cu gheata pe sosea“, a declarat Iulian Badea, taximetrist.

Reprezentantii primariei stiu si ei foarte bine care este starea drumurilor din Craiova, insa, de cele mai multe ori, ridica din umeri neputinciosi si dau vina pe buget, care de la an la an se dovedeste a fi tot mai mic. „Stiu ca drumurile sint proaste si ca oamenii se pling, insa nu avem bani sa le facem pe toate. Am trimis oamenii mei pe teren pentru a inventaria strazile care trebuie urgent reparate. De la buget avem 80 de miliarde de lei si din banii astia vom repara strazile cele mai distruse“, a spus Vasile Bulucea, primarul Craiovei.

Norocul autoritatilor, dar si al posesorilor de autoturisme este ca vremea tine cu ei si ca zapada si gheata nu le dau si mai mari dureri de cap. Dar iarna inca nu a trecut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS