16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCrima organizata controleaza o mare parte a economiei rusesti

Crima organizata controleaza o mare parte a economiei rusesti

Presedintele Vladimir Putin a declarat ieri ca o mare parte a economiei rusesti este controlata de crima organizata si a reprosat fortelor de ordine si Parchetului ineficacitatea lor fata de intensificarea criminalitatii in Rusia, informeaza presa rusa,. „Crima organizata controleaza o mare parte din economia tarii“, a declarat Putin, in deschiderea unei reuniuni cu oficialii Parchetului general din Rusia. Antreprenorii sint „prinsi intre delincventi si activitatile ilegale ale autoritatilor, inclusiv ale fortelor de ordine“, a adaugat el, facind aluzie la coruptia functionarilor. De altfel, Putin a declarat ca asasinatele, rapirile, agresiunile si jafurile au devenit evenimente curente ale vietii rusilor, remarcind ca practic toate clasele societatii si intreg teritoriul Rusiei sint afectate de acest lucru.

Presedintele rus s-a pronuntat, inca o data, impotriva pedepsei cu moartea, in timp ce majoritatea rusilor sint sustinatori ai acesteia, potrivit sondajelor. „Pentru ce sa intensificam sanctiunile, daca sistemul judiciar nu este capabil sa asigure aplicarea pedepselor?“, a spus presedintele rus. Acuzind incalcarea frecventa a drepturilor cetatenilor” de catre fortele de ordine prin arestarea ilegala a circa 1.300 de persoane din ordinul Parchetului, anul trecut, el a mai reprosat justitiei ineficacitatea de care da dovada in anumite anchete. „Peste 7.000 de criminali au scapat de justitie anul trecut“, a subliniat presedintele, care a adaugat ca sute de mii de infractori exista in acest moment in Rusia, potrivit Interfax.

In fiecare an, peste 40.000 de anchete sint clasate deoarece infractorii nu au fost identificati sau arestati, a adaugat el. Putin a mai deplins si „incapacitatea fortelor de ordine de a clarifica soarta a peste 30.000 de persoane date disparute in fiecare an“, ceea ce, in opinia sa, reprezinta de zece ori bilantul pierderilor inregistrate de fortele federale ruse in Caucaz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS