Acasă Actualitate Directorii generali ai spitalelor vor organiza, conduce si gestiona intreaga activitate a...

Directorii generali ai spitalelor vor organiza, conduce si gestiona intreaga activitate a unitatii

Ministerul Sanatatii si Familiei a emis un ordin (43/23 ianuarie 2002) prin care se reglementeaza modelul de contract individual de administrare care se va incheia intre directorii generali ai spitalelor si directiile de sanatate publica sau minister, dupa caz.

Contractul individual de administrare, care se va incheia pe o durata de patru ani, incredinteaza directorului general organizarea, conducerea si gestionarea intregii activitati a spitalului, in scopul furnizarii de servicii medicale si alte servicii, pe baza principiilor privind echitatea, necesitatea si eficienta.

Noile prevederi contractuale prevad drepturile si obligatiile directorului general, dar si ale directiei de sanatate publica sau ministerului.

La incheierea acestuia, partile vor negocia nivelul indicatorilor de performanta pentru fiecare spital in parte. Acesti indicatori se refera la valori de eficienta pentru: durata medie de spitalizare, rata de ocupare a paturilor, raportul spitalizarilor de o zi si de lunga durata, costurile pe zi de spitalizare (pe bolnav si pe pat), numarul pacientilor consultati in ambulator, indicatori de management pentru resursele umane, indicatori de integrare ai serviciilor si indicatori de asigurare a calitatii.

Directiilor de sanatate publica le revine obligatia sa analizeze trimestrial realizarea indicatorilor de performanta negociati, asigurind, totodata, libertatea directorului general in conducerea, organizarea si gestionarea activitatii spitalului.

Elementul de noutate este reprezentat de indicatorii de performanta si, pentru aceasta prima etapa, se prevede o crestere a calitatii actului medical in spitale, o utilizare mai buna a resurselor financiare si umane, precum si incadrarea in bugetul de venituri si cheltuieli aprobat.

Exit mobile version