Acasă Actualitate Barbatul sau femeia, aceasta-i…intrebarea!

Barbatul sau femeia, aceasta-i…intrebarea!

Chiar daca lumea e un loc destul de mare pentru ca sa ne cuprinda pe toti, in cadrul speciei homo sapiens exista doua subspecii evoluate, superioare, dominante, care se zbat de milenii sa obtina intiietatea: barbatii si femeile! Matriarhatul si patriarhatul sint deja de domeniul istoriei, dar conflictele dintre „partile beligerante“ sint mai actuale ca oricind. Dovada stau miile de rautati sexiste care ne coloreaza in roz sau in negru viata de zi cu zi. Ca orice conflict care se respecta, exista si reguli: cine loveste mai tare invinge! In viata tuturor, razbelul se infiltreaza insidios, cu fiecare remarca ironica a barbatilor despre desteptaciunea blondelor sau explodeaza brusc, cu forta unei tigai aruncate la nervi de vreun combatant. Si pentru ca totusi partile implicate au prea multe de impartit si, in plus, mai au si defectul de a nu putea trai una fara cealalta, competitia se desfasoara mai degraba in planul ideilor. Umorul, obligatoriu inclus! Cine ride mai tare se face mai repede auzit, dar cine ride mai bine cistiga macar o runda! Progresul tehnic si evolutia intelectuala nu pun punct intrecerii, ci ii confera o savoare aparte cu care se delecteaza participantii la….razboiul sexelor!

Atacul barbatilor

„Cei puternici“, singurii „adevarati“, „cei mai cei“ sau cum isi mai zic reprezentantii sexului tare, au pus la punct un „curs special“ pentru femeile care vor sa traiasca in armonie cu barbatii. Tema este destul de ambitioasa: „Dezvoltarea functiunilor creierului la femeia moderna“, iar intentia se vrea a parea buna, de emancipare a …inapoiatelor, din moment ce experienta cu adevarat fascinanta de care vor avea parte este nici mai mult nici mai putin decit….folosirea creierului! Nu se cere decit vointa de a invata ceva nou si ceva concentrare pentru a parcurge in timp util cele patru module ale cursului. Durata este variabila, in functie de … culoarea parului! Brunetele vor termina cu brio intr-o luna, roscatele in trei, iar blondele vor avea nevoie de o jumatate de an pentru a putea parcuge toata materia.

Modulul 1: Introducere in contextul general; debuteaza cu acceptarea propriei sorti („m-am nascut femeie“), acomodarea cu mediul in care va trai mare parte din viata („bucataria, locul care mi se potriveste perfect“), diferite trucuri utile, gen „ordinea in poseta, tehnici de management“, „notiuni elementare despre facutul pietii in maximum cinci ore“ si un curs de programare cu directa aplicatie asupra aparatelor casnice (masina de spalat, mixer, aspirator, TV). De remarcat ca blondelor le este contraindicata ultima parte a cursului, referitoare la videorecorder si la aparatul de vibromasaj, considerate ca fiind daunatoare pentru ele.

Modulul 2: Pune accent pe cuceririle tehnicii si integrarea lor armonioasa in viata femeilor. Dupa studiul atent al „ecuatiei cu o necunoscuta“ – automobilul – urmeaza citeva exercitii de dinamica a grupului („ce trebuie si ce nu trebuie sa fac atunci cind stau in masina“), cursurile speciale („parcarea in garaj“, „frina – pedala din mijloc si acceleratia – pedala cea mica; criterii de recunoastere“, „cind si cum se foloseste oglinda retrovizoare“), notiuni de optica – „semaforul“, „luminile de la bord“, cursurile de supravietuire („cum schimbam cauciucul“, „unde se afla lumina de avarie“ si „ce trebuie sa spun si sa fac atunci cind lovesc pe cineva cu masina“). Modulul se incheie cu notiunile esentiale despre „ecuatia cu mai multe necunoscute – cutia de scule“.

Modulul 3: Le invata pe femei notiuni esentiale despre drepturi cetatenesti si morala. Se incepe cu notiunile elementare – „nici o cucerire a tehnicii moderne nu ma va putea ridica la nivelul barbatului“, apoi termeni tehnico-juridici („definitia cuvintului DA, a termenului de 5 minute“, „expresii interzise: <>, <>, <>“) si, in final, lectii despre dreptul cetatenesc („barbatii au dreptul sa vorbeasca despre fotbal“, „femeile nu se amesteca niciodata in aceste discutii“, „femeile au dreptul sa spele vasele“, „barbatii nu se amesteca niciodata in aceasta activitate“). Modulul se incheie cu aplicatii comportamentale: „si eu pot cara naveta de bere“, „spal masina, deci m-am emancipat!“ si „mama soacra este musafirul meu preferat“.

Modulul 4, si ultimul, al cursului, este de fapt un indrumator de folosire corecta si economicoasa a telefonului – „cind, cum si CIT TIMP vorbesc la telefon“ care cuprinde citeva sedinte de terapie de grup („cum sa traiesti fara telenovele“, „eu si corpul meu“, „cartile de dragoste fac parte din genul SF“).

Razbunarea femeilor

Nu am reusit sa stam de vorba (si nu din vina noastra!) cu absolventele acestui curs, putine e drept. Un grup de initiativa, alcatuit din reprezentantele sexului slab, care dezaproba aceste invataturi ale barbatilor pentru femei, ne-a trimis insa un comunicat care contine o chintesenta a experientei femeilor, pusa in evidenta de-a lungul timpului. Comentariile se dovedesc a fi de prisos.

• Numai 10% dintre barbati ajung in rai deoarece, daca ar merge toti, acesta s-ar transforma in iad.

• Femela paianjenului „Vaduva neagra“ isi ucide partenerul dupa imperechere, ca sa nu-l mai auda sforaind.

• E nevoie de doar doi barbati ca sa tapeteze o camera, deoarece, daca ii jupoi cu atentie, ai destul material.

• Barbatii nu vor suferi niciodata de „boala vacii nebune“ deoarece sint toti porci.

• Cea mai scurta si sigura cale spre inima unui barbat, este prin cutia toracica.

• Atunci cind un barbat se afla in patul tau, gifiie si iti rosteste numele, inseamna ca nu i-ai apasat bine perna pe fata.

• Poti spune despre un barbat ca se gindeste la viitor atunci cind isi cumpara doua beri in loc de una.

• Unui barbat care are de toate ii lipseste o femeie care sa ii arate cum functioneaza.

• Un barbat este sincer intr-o relatie, atunci cind iti spune cum il cheama.

• Diferenta dintre Yeti si un barbat inteligent este faptul ca exista oameni care pot spune ca l-au vazut pe Yeti.

• Dumnezeu l-a creat pe barbat inaintea femeii, deoarece avea nevoie de o ciorna inainte de a trece la capodopera.

• Baieteii se smiorcaie pentru ca asa se obisnuiesc sa fie barbati.

• Barbatii fac sport pe gazon artificial pentru a nu fi tentati sa-l pasca.

• Un barbat cu o jumatate de creier este un om binecuvintat.

• Barbatii prefera sa se casatoreasca cu virgine deoarece nu suporta criticile.

• Diferenta dintre un barbat si o femeie este urmatoarea: o femeie isi doreste un barbat care sa ii satisfaca toate dorintele, in timp ce barbatul isi doreste ca toate femeile sa ii satisfaca o singura dorinta.

• Pentru un barbat, „preludiu“ inseamna o jumatate de ora de implorari.

• Comunicatul se incheia, in mod straniu, cu citeva intrebari si raspunsuri: „De citi barbati e nevoie ca sa poti schimba hirtia igienica de la toaleta? Nu se stie, asa ceva nu s-a intimplat niciodata!“ sau „Ce are opt brate si IQ-ul 60? Patru barbati care se uita la meci!“

Intrebarile sint un semn ca femeile inca mai cauta. Raspunsul, barbatul potrivit sau… termenii corecti de incheiere a pacii!

Exit mobile version