6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDanut Pilica a ales casa de copii in locul mamei

Danut Pilica a ales casa de copii in locul mamei

Danut Pilica, de 11 ani, din Tirgu Jiu, a devenit un copil problema atit in scoala unde invata, cit si pentru parintii sai. In plin an scolar, Danut a reusit performanta sa stringa 108 absente, sa fumeze si sa fuga de acasa de citeva ori pe saptamina. Crescut de la virsta de doi ani de mama sa, Elena Ungureanu, si de concubinul acesteia, Tudor Copoeru, baiatul este pe cale sa-si piarda familia.

De mai multe luni, Danut nu mai poate fi controlat de nimeni si aproape ca-si uraste mama. Dintre cei patru frati, este singurul care a fost incredintat mamei lui, dupa divortul parintilor. Relatia parintilor cu Danut s-a inrautatit cu trecerea timpului. Femeia spune ca nu reuseste sa se mai impuna in fata fiului sau. De mai multe ori ea l-a batut pe Danut pentru ca fuma, insa acest lucru l-a indirjit si mai rau. Baiatul s-a gindit sa se razbune pe cei care ii purtau de grija, fugind de acasa si renuntind sa mai invete: „Un copil trebuie sa fie pedepsit daca nu invata, daca fuge de acasa sau se apuca de fumat la o virsta atit de frageda. L-am si batut, atunci cind nu mai stiam cum sa o scoatem la capat, dar nu l-am invinetit, asa cum se spune.Va rog sa -l internati intr-un centru, unde sa se incerce educarea lui, pentru ca eu nu mai reusesc sa-l aduc pe calea cea dreapta “, a spus Elena Ungureanu, izbucnind in lacrimi. Maria Bican, matusa copilului, a solicitat Comisiei Judetene pentru Protectia Copilului Gorj sa analizeze situatia nepotului sau, declarind ca minorul este batut de catre concubinul mamei: „Trebuie sa faceti ceva, pentru ca a fost batut de mai multe ori. A avut si vinatai“.

„Vreau ca mama sa scrie ca nu-i mai trebuie copilul“

Spre consternarea intregii comisii intrunite in sedinta, Danut Pilica a incercat sa-si puna punctul de vedere: „Pot sa vorbesc si eu? Vreau sa va zic ca nu doresc sa mai stau cu mama. Vreau ca ea sa dea scris pe o hirtie ca nu-i mai trebuie copilul!“ Dupa ancheta desfasurata de angajatii Directiei Judetene pentru Protectia Drepturilor Copilului (DJPDC) s-a adeverit ca Danut le-a creat probleme si profesorilor din Scoala nr. 11, acolo unde este elev: „ Acest copil este deosebit de obraznic. Atunci cind vine la scoala isi sfideaza profesorii. Danut i-a spus unui profesor sa termine mai repede de predat lectia pentru ca se plictiseste. Acest lucru denota ca baiatul trebuie sa fie observat cu atentie de catre specialistii nostri, sa fie internat pentru o perioada de timp in Centrul de Primire. Acolo va putea fi urmarit. Se va incerca o remodelare a comportamentului sau“. De aceeasi parere au fost si ceilalti specialisti care au declarat ca situatia in care se afla Danut Pilica a fost generata de carentele mediului in care a trait. Atit directorii DJPDC, Ion Preoteasa si Gheorghe Milosteanu, cit si presedinta Comisiei Judetene, Zoica Zamfirescu, au avizat favorabil internarea lui Danut Pilica in Centrul de Primire al Minorilor din Tirgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS