12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateToate blocurile vor avea contor de apa

Toate blocurile vor avea contor de apa

Toate blocurile din Craiova vor avea, pina la sfirsitul acestui an, cel putin un contor de apa. Regia Autonoma de Apa (RAA) Craiova vrea sa finalizeze contorizarea la blocuri, inceputa in urma cu trei ani, si care s-a realizat pina in prezent in proportie de 55%.

Directorul economic al RAA, Ionel Titea, spune ca in total vor mai fi montate 2.200 de contoare. „Contorizarea tuturor blocurilor va duce la normalizarea relatiei dintre Regie si asociatiile de locatari, deoarece va disparea facturarea consumului la pausal. Practic, prin inlaturarea acestui sistem care a provocat nemultumiri in rindul unor consumatori, fiecare va avea de platit ceea ce consuma. Sistemul contorizarii tuturor blocurilor trebuie sa aduca o economisire masiva a apei si implicit o prelungire a programului de furnizare a acesteia“. In ceea ce priveste finantarea, Ionel Titea spune ca pina acum contorizarea s-a facut din fonduri BERD, dar in acest an vor fi folositi banii Regiei, aproximativ zece miliarde de lei.

La instalarea contoarelor de bloc sau de scara de bloc, conducerea Regiei intentioneaza sa acorde prioritate asociatiilor de locatari dispuse sa plateasca acest serviciu si carora pe parcurs le va fi scazuta valoarea aparatelor din facturile de consum catre RAA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS