20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpitalul Judetean Tirgu Jiu nu are autorizatie sanitara de functionare

Spitalul Judetean Tirgu Jiu nu are autorizatie sanitara de functionare

Spitalul Judetean functioneaza fara sa aiba eliberata autorizatie sanitara. Situatia existenta persista de mai multa vreme. Pina in prezent, unitate spitaliceasca in cauza nu a indeplinit conditiile in vigoare pentru obtinerea avizului respectiv. In prezent, institutia dispune de 1.391 de locuri pentru internarea bolnavilor.

Cele mai mari probleme s-au constatat la igienizarea spatiilor. Medicul Maria Sfichi, din cadrul Directiei de Sanatate Publica Gorj, a precizat ca deficiente majore se inregistreaza in sectorul administrativ si in circuitul sanitar. Problemele cele mai frecvent intilnite sint cele referitoare la depozitarea gunoiului menajer.

Directorul Spitalului Judetean Tirgu Jiu, Emil Sandu, a mentionat: „Este adevarat ca aceasta institutie nu are autorizatie sanitara. Noi nu sintem hotelul Sofitel ca sa avem conditii extraordinare. Eu cred ca indeplinim cerintele minime. Din cele trei corpuri ale spitalului vom incerca sa aducem macar unul la parametrii normali. Inca nu pot avansa o suma necesara pentru dezinfectarea spatiilor. Toata lumea vrea un confort sporit, dar sintem institutie publica. Am achitat sumele necesare pentru hrana si salarii“. In prezent, conducerea unitatii a inceput demersurile pentru delimitarea spatiilor care apartin spitalului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS