8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateServiciul de Ambulanta Olt a primit patru masini

Serviciul de Ambulanta Olt a primit patru masini

Parcul auto al Serviciului Judetean de Ambulanta (SJA) Olt s-a imbogatit din aceasta saptamina cu patru masini nou-noute. Ambulantele, marca IVECO, au fost aduse de la Bucuresti luni, 14 ianuarie, insa doar dupa mai multe solicitari ale directorului acestei institutii, dr. Adrian Popa. Masinile erau asteptate de cadrele medicale inca de la jumatatea anului trecut, insa ele au ajuns la destinatie abia acum. Noile autosanitare, achizitionate de Ministerul Sanatatii si Familiei din fonduri Phare alocate in acest scop inca din anul 2000, sint de tip A2, adica doar pentru transportul pacientului in cazul in care starea de sanatate a acestuia nu este critica. Valoarea totala a acestora este de aproximativ patru miliarde de lei. In luna martie se spera ca vor sosi si restul de sase masini (marca FIAT, de tip A1 – pentru urgente).

In prezent, parcul auto al SJA Olt este compus din aproape 90 de autosanitare, dintre care opt sint moderne. Din cele patru ambulante care au intrat in posesia Serviciului de Ambulanta Olt, doua vor ramine la Slatina, iar celelalte doua vor merge catre unitatile aferente din orasele Bals si Caracal.

Directorul SJA Olt, dr. Adrian Popa, se gindeste de pe acum la cheltuielile pe care noile ambulante le vor necesita si se teme ca ar putea ajunge in situatia de a nu le putea folosi la un moment dat.

Ieri, angajatii SJA Olt au avut un nou motiv de bucurie: cu sprijinul ROMTELECOM, institutia a fost dotata cu cel mai nou tip de centrala telefonica Siemens. Dr. Adrian Popa spune ca in curind SJA Olt va fi dotat cu calculatoare moderne. „Toate acestea au ca obiectiv imbunatatirea semnificativa si definitiva a actului medical, in general, dar mai ales a celui ambulatoriu prestat de noi, cei de la Serviciile de Ambulanta din tara“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS