17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateHingherii au fost amendati pentru tulburarea linistii publice

Hingherii au fost amendati pentru tulburarea linistii publice

Pentru ca nimeni nu vrea sa ii adopte, maidanezii vor ajunge cenusa

Autoritatile municipiului Tirgu Jiu au promis ca vor rezolva problema ciinilor comunitari, mai ales ca, incepind cu 29 ianuarie, in cadrul primariei va functiona Serviciul pentru Gestionarea Ciinilor Comunitari. Aici vor lucra un medic veterinar si un tehnician, care se vor ocupa de inregistrarea si gestiunea ciinilor.

In prezent, maidanezii dau de furca hingherilor mai mult decit oricind. Ionut Jilaveanu, seful Serviciului de Gospodarire Comunala, s-a plins ca hingherii nu reusesc sa prinda nici macar un singur ciine pe cartier. „Nu stiu ce sa mai fac. Ciinii i-au invatat si cum ii vad o rup la sanatoasa. Si alearga toata noaptea dupa ei.“

Numai anul trecut, peste 1.000 de gorjeni au cazut prada coltilor maidanezilor, Spitalul Judetean Gorj cheltuind bani buni pentru efectuarea tratamentelor. Surse din cadrul primariei apreciaza la 500 numarul ciinilor comunitari, cifra nerealista din perspectiva numarului mare de cetateni muscati. In incercarea de a limita inmultirea ciinilor comunitari, autoritatile au construit in apropierea tirgului de haine vechi un adapost canin, cu o capacitate de 60 de locuri, mai multi angajati ai Directiei de Servicii Comunale lucrind aici pentru ingrijirea ciinilor. Citiva ciini au fost chiar sterilizati. In momentul de fata insa, hingherii au devenit veriga slaba din lantul institutiilor care se ocupa de maidanezi. Mai mult decit atit, zilele trecute, hingherii au ramas si fara obiectul muncii, cele doua „crose“ fiind distruse intr-o misiune de noapte. Pe linga aceasta, cei care alearga dupa maidanezi trebuie sa suporte, de foarte multe ori, atacurile cetatenilor nemultumiti de modul in care hingherii actioneaza. Din fericire pentru iubitorii de animale, hingherii cu greu reusesc sa mai prinda cite un ciine. „La mine la bloc vin hingherii cind nu mai este nici un ciine. Eu nu am mai vazut asa ceva. Am fost in concediu saptamina trecuta si i-am urmarit sa vad ce fac.

S- au dat jos din masini, iar un grup de zece copii din cartier a venit la ei si au inceput sa alerge cu totii dupa ciini. Pai, asa e de risul lumii“, a spus Gil Deaconescu, student.

„A venit sectoristul si le-a dat 400.000 de lei amenda“

Soarta hingherilor este ingrata, mai ales ca acestia au atras nemultumirea celor muscati de ciini, dar si a celor care ii apara pe maidanezi. Nu cu mult timp in urma, oamenii cu latul a trebuit sa suporte si rigorile legii, confruntindu-se cu un sectorist care nu a stat prea mult pe ginduri si le-a aplicat o amenda. Modul in care hingherii isi fac datoria a fost verificat, la comanda primarului, de catre Ionut Jilaveanu, seful Serviciului Gospodarire Comunala. „Am zis sa mergem intr-o noapte sa-i vedem. Sa vedem daca e adevarat ce se spune. Am parcat in cartierul Debarcader, cu doua echipe. Ne-am dat jos din masini. Si asta a fost tot. Nici nu au apucat sa intre intre blocuri, ca parca ai fi dat cu bomba. Au alergat toata noaptea dupa un ciine. Apoi, in cartierul 9 Mai: o gasca de zece ciini. Au vazut masina si imediat au disparut. Ziceai ca li s-a dat semnalul. Faci kilometri de ti se apleaca. Atunci au plecat si cu parbrizul spart. A aparut un cetatean, s-au certat. Dupa asta, a venit sectoristul si le-a dat 400.000 de lei amenda pentru tulburarea linistii publice. Ce poti sa mai zici?“ Maidanezii insa nu par a avea totusi scapare, fiindca, daca nu vor fi adoptati dupa sapte zile de la prindere,vor fi eutanasiati, dupa care vor fi incinerati. Anul trecut, la adapostul canin nu au fost adoptati decit doi ciini, care pina la urma au ajuns tot pe strazi, fiind lasati liberi de catre stapini.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS