Acasă Local Stiri diverse

Stiri diverse

Rebelii ceceni au impuscat mortal doi soldati rusi

Doi soldati rusi au fost ucisi si mai multi altii raniti ieri in urma unui atac lansat de rebelii ceceni in orasul Argun, situat la aproximativ 15 kilometri est de Groznti. Incidentul a avut loc dupa ce fortele federale au declansat o operatiune in Argun, unde afirma ca se ascund cinci lideri separatisti ceceni. Orasul a fost incercuit inca de vineri, pentru a-i impiedica pe acestia sa fuga. Cei doi soldati ucisi fac parte dintr-un grup care se indrepta spre centrul orasului, au afirmat surse locale, citate de agentia Interfax. Ei au fost atacati de rebelii ascunsi in casele aflate pe cele doua parti ale strazii pe care intrasera militarii. Trupele ruse au lansat, pe 1 octombrie 1999, o campanie masiva in Cecenia, dar nu au reusit sa elimine gruparile de rebeli, care lanseaza atacuri zilnice asupra fortelor federale.

O explozie intr-un bar s-a soldat cu cel putin patru morti in Iugoslavia

Cel putin patru persoane au fost ucise, iar alte 20 ranite, in explozia provocata de o grenada detonata intr-un bar din Novi Knezevac (130 de kilometri nord de Belgrad), in apropiere de frontiera cu Ungaria, a anuntat ieri agentia Tanjug. Barbatul care a detonat grenada si-a pierdut viata in urma exploziei, care s-a produs in barul Big Ruz din Novi Knezevac, potrivit Tanjug. Identitatea sa nu a fost data publicitatii, iar incidentul nu a fost, deocamdata, confirmat oficial.

Ordonante de urgenta numai in situatii deosebite

Premierul Adrian Nastase a declarat ieri ca guvernul va emite ordonante de urgenta numai in situatii „cu adevarat deosebite” si care necesita luarea unei decizii intr-un interval scurt de timp. El a spus ca anul trecut guvernul a emis 207 ordonante de urgenta si ca acest numar este foarte mare fata de angajamentele luate. Nastase a aratat ca pe viitor orice propunere de ordonanta de urgenta trebuie sa fie insotita de o nota justificativa privind caracterul special si necesitatea efectiva de emitere a unei asemenea ordonante.

Revizuirea Constitutiei ar trebui realizata pina la sfirsitul anului

Premierul Adrian Nastase a declarat ieri ca revizuirea Constitutiei ar trebui realizata pina la sfirsitul acestui an, urmind ca in prima jumatate a anului 2003 sa aiba loc referendumul de modificare a legii fundamentale. Nastase a spus ca PSD va demara un proces de consultari cu partidele parlamentare pentru a vedea „cit de extinsa” trebuie sa fie revizuirea. El a aratat ca pentru modificarea Constitutiei este nevoie de votul a doua treimi din numarul parlamentarilor si de aceea trebuie sa fie asigurat sprijinul partidelor parlamentare pentru aceste modificari.

Emisar MAE in Grecia

Guvernul a decis trimiterea unui emisar MAE in Grecia pentru a analiza problemele pe care cetatenii romani le-au intimpinat la un punct de trecere a frontierei de la granita bulgaro-greaca, a anuntat ieri premierul Adrian Nastase. El a precizat ca emisarul va evalua, impreuna cu Guvernul grec, situatia aparuta la intrarea in Grecia, in urma introducerii unor elemente suplimentare la punctul de trecere a frontierei dintre Bulgaria si Grecia. Potrivit unor surse diplomatice, secretarul de stat in MAE, Mihnea Motoc, va discuta cu autoritatile elene despre situatia de la Promachonas. Motoc va fi insotit de generalul Aurel Neagu din Ministerul de Interne. Insarcinatul cu afaceri al Greciei la Bucuresti a fost convocat ieri la MAE, unde a avut o convorbire cu secretarul de stat Cristian Diaconescu. 70 de cetateni romani au fost impiedicati sa intre in Grecia pe la punctul de trecere a frontierei Promachonas, autoritatile elene solicitind dovezi referitoare la cazarea pe timpul sejurului in Grecia.

Exit mobile version