8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSeverinenii au facut coada la fintinile publice

Severinenii au facut coada la fintinile publice

Frigul a lovit Drobeta Turnu Severin atit de tare zilele trecute, incit reteaua de alimentare cu apa a orasului a cedat. O conducta de aductiune de pe strada Bolintineanu a crapat din cauza gerului, in seara de 2 ianuarie. La putin timp, o alta conducta s-a spart pe bulevardul Tudor Vladimirescu. Deoarece nu au putut sectoriza zona respectiva pentru a remedia defectiunea, echipajele SC SECOM SA si RA LOTUS SA au decis ca trebuie intrerupta furnizarea apei in intreg municipiul.

Echipele de interventie ale societatii SECOM au reusit, in noaptea de 3 spre 4 ianuarie, sa repare defectiunea survenita la conducta de distributie a apei, de pe strada Bolintineanu. Lucratorii au reusit sa ajunga la locul sparturii abia in seara de 3 decembrie, in jurul orei 19.00, pentru a se reusi izolarea, iar apoi sudarea acesteia, desi pompierii au ajutat cu patru pompe la scoaterea apei si gasirea locului avariei. Timpul destinat reparatiei a fost justificat de marimea fisurii: in jur de 40 de centimetri. S-a reusit, in jurul orei 3.00, reluarea furnizarii apei reci si a celei calde la parametri normali, in prezent nemaiexistind nici o problema in punctul respectiv. Pentru ca lucrarile de reparatii au fost ingreunate mai ales din cauza vremii nefavorabile, cea de-a doua defectiune, de pe bulevardul Tudor Vladimirescu, a fost rezolvata abia ieri.

Cei cu bani au preferat apa plata si apa minerala

Lipsa apei de la robinete, in toate cartierele din oras, i-a determinat pe severineni sa formeze cozi la fintinile publice din municipiu. Cu bidoane, sticle de plastic sau damigene, ei au incarcat in portbagajele masinilor zeci de litri de apa, de teama ca defectiunea va dura mai mult de o zi. Multi nu aveau habar de motivul pentru care apa nu mai vine pe conducta dar, cu toate acestea, si-au luat sticlele goale de acasa si s-au dus la cismele. „Nu stiu care e cauza, am crezut ca au aruncat iarasi cu ceva in Dunare si e apa poluata. Mi-a spus o vecina ca n-o sa avem apa si am venit repede, pentru ca stiam ca se formeaza cozi si ca exista riscul sa raminem fara apa. Nu stiu cit va dura pina sa se reia furnizarea apei, dar e mai bine sa am asigurat minimul necesar“, a declarat Aurel Neagoe, de 47 de ani, din Drobeta Turnu Severin. Magazinele alimentare au vindut mai multa apa minerala si plata decit intr-o zi obisnuita, severinenii cu dare de mina preferind sa dea un ban in plus decit sa stea citeva zeci de minute la una dintre fintinile publice. „Au preferat sa cumpere apa plata, la bidoane, cam doua-trei de persoana. S-a vindut si apa minerala pentru ca oamenii nu au stiut ca vor ramine fara apa“, a declarat Rodica Tintar, de 34 de ani, vinzatoare. Severinenii nu s-au mai confruntat cu o asemenea situatie din anul 1999, cind din cauza poluarii Dunarii, au fost nevoiti sa stea mai multe zile fara apa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS