17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Stiri diverse

Abonamente cu pret redus

Incepind cu luna ianuarie 2002, pensionarii craioveni vor putea calatori pe mijloacele de transport in comun platind mai putin un abonament pe un singur traseu. Cei care au pensii mai mici de 1,5 milioane de lei vor achita doar 25% din pretul abonamentului, iar restul pensionarilor, 50%. Persoanele cu handicap beneficiaza de gratuitate pe toate liniile de transport, iar studentii si elevii vor putea circula pe toate liniile platind 179.000 de lei pe un abonament. Diferentele pina la costul real al acestor abonamente vor fi subventionate de la bugetul local.

(C.C.)

Primarul si consilierii slatineni si-au luat ramas bun de la 2001

Ultima sedinta din acest an a Consiliului Local al municipiului Slatina a avut loc ieri. Fiind „pe picior de plecare“, consilierii locali si-au facut totusi timp pentru a aproba, foarte rapid, opt proiecte de hotariri de interes local. Cu aceeasi ocazie a fost lansat si primul numar al revistei Slatina sociala, publicatie lunara de educatie si cultura sociala, editata cu ajutorul primariei municipiului. La sfirsitul sedintei, consilierii, impreuna cu primarul municipiului, Gheorghe Paunescu, cei doi viceprimari, Marin Postolache si Ion M. Ion, si reprezentantii mass-media din judet au ciocnit un pahar de sampanie in sala de oficiere a casatoriilor din cadrul Primariei Slatina.

(M.M.)

Spectacole si mese festive pentru copiii institutionalizati

Copiii de la Centrul de Plasament din Tirgu Jiu vor avea parte de spectacole si mese festive pe toata perioada Sarbatorilor de iarna. Directorul Centrului, Ion Dragota, a spus ca de ieri, copiii care au ramas in centru si de sarbatori vor participa la jocuri de perspicacitate: „Vom avea si momente de lectura – Amintiri din copilarie, vom organiza o sezatoare unde se vor spune ghicitori, proverbe si poezii. Nu vor lipsi nici mesele festive cu tort si cu prajituri. Toate acestea vor avea loc si in primele trei zile ale lunii ianuarie“.

(M.C.H.)

17 tramvaie de import vor circula in Craiova

Regia Autonoma de Transport Craiova a achizitionat 17 tramvaie din Germania. Acestea vor fi puse in circulatie la inceputul lunii mai 2002. Iulian Ocroteala, directorul institutiei, spune ca aceasta investitie se ridica la aproximativ 20 de miliarde de lei, bani dintre care jumatate vor fi suportati de la bugetul local si jumatate din fondurile proprii ale regiei.

(C.C.)

Criza de singe la Tirgu Jiu

Centrul de Transfuzii Sanguine din Tirgu Jiu se confrunta cu o acuta criza de singe in perioada Sarbatorilor de iarna. Cu toate ca un bon valoric a ajuns pina la 100.000 de lei, numarul donatorilor este intr-o continua scadere, in medie prezentindu-se pe zi zece donatori. Dupa cum a spus directorul acestei institutii, Maria Cazan, inainte si dupa Sarbatori sint solicitate cantitati foarte mari de singe, iar in situatia actuala nu crede ca vor reusi sa faca fata: „Am terminat toate resursele pe care le mai aveam si pe care ne bazam. Daca si acum se va intimpla ca anul trecut, nu avem solutii“.

(M.D.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS