16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăHoroscopHoroscopul culinar al Sarbatorilor

Horoscopul culinar al Sarbatorilor

Berbec (21 martie – 20 aprilie)

In aceasta perioada, regimul alimentar al Berbecilor trebuie sa se axeze in special pe legume, care pot sa le ofere necesarul de energie de care au nevoie. De asemenea, este indicat un regim alimentar echilibrat. De felul lor, Berbecii consuma foarte multe calorii. Din acest motiv vor avea rezultate bune in ceea ce fac numai beneficiind de un regim alimentar consistent si indestulator. Atmosfera in care Berbecii iau masa trebuie sa fie neaparat una destinsa, pentru a inlatura grijile si nervozitatea care fac parte din existenta Berbecilor.

Taur (21 aprilie – 21 mai)

Taurii trebuie sa aiba mare grija la continutul meselor, pentru ca sint caracterizati de o periculoasa pofta pentru mincaruri grele si dulciuri. Pentru a evita indigestiile trebuie sa isi infrineze comoditatea si inclinatia pentru confort care ii caracterizeaza si sa alterneze mesele cu multe plimbari si exercitii fizice de forta. Nu plecati insa la plimbare fara hainele potrivite, pentru a evita racelile la care sinteti predispusi in aceasta perioada. De asemenea, consumati vitamine din complexul B, vitamina C si calciu.

Gemeni (22 mai – 21 iunie)

Mesele neregulate pot sa le provoace Gemenilor neplaceri si pielea lor sa nu fie hranita in mod corespunzator. Si in cazul lor este nevoie de un supliment de vitamine. Tensiunea nervoasa si alergiile, adesea tipice pentru Gemeni, se pot concretiza sub forma de pete care apar, mai ales, pe fata. Regimul alimentar trebuie sa fie in aceasta perioada foarte bogat, cu trei mese pe zi, si sa contina proteine, nuci, peste, pui, citrice si legume. Nu trebuie ignorat nici necesarul de lichide. Gemenii trebuie sa consume foarte multa apa. Cei nascuti in aceasta zodie nu trebuie sa isi faca probleme privind silueta, pentru ca, de regula, greutatea corporala nu este o problema pentru ei.

Rac (22 iunie – 23 iulie)

Din nastere, Racii sint mai rotunjori si, de aceea, in aceasta perioada sint tentati sa tina un regim alimentar strict pentru a avea o silueta impecabila in noaptea de Revelion. Acest lucru le poate crea insa probleme. Pentru nativii zodiei este indicat sa slabeasca in timp, pentru ca orice cura de slabire le poate afecta fata si, in general, sanatatea. Racii trebuie sa consume cit mai multe fructe si legume proaspete si sa ocoleasca alimentele prajite si deserturile grele. „Copii ai Lunii“, Racilor le prind foarte bine exercitiile fizice.

Leu (24 iulie – 23 august)

Leii sint sfatuiti sa se preocupe de regimul lor alimentar, cit si de sanatate. Un regim alimentar impropriu si lipsa exercitiilor fizice constituie de foarte multe ori cauzele bolilor care ii afecteaza pe Lei. De aceea, ei trebuie sa acorde foarte mare importanta meselor din aceasta perioada si sa ia masuri pe linie alimentara. Nici sportul nu trebuie ignorat, pentru ca, altfel, risca sa aiba serioase probleme cardiovasculare.

Fecioara (24 august – 23 septembrie)

Din meniul Fecioarelor nu trebuie sa lipseasca telina, morcovii si merele, pentru ca nativii din aceasta zodie infloresc, intotdeauna, cu ajutorul vitaminelor si mineralelor. Ocoliti mincarurile picante! Pentru acesti nativi, un regim vegetarian echilibrat este considerat ideal. Consumati deci multe cereale si ceaiuri, care pot avea efecte benefice pentru sanatatea Fecioarelor.

Balanta (24 septembrie – 23 octombrie)

Echilibrul in dragoste, in alimentatie si in general in viata este cheia unei sanatati perfecte pentru cei nascuti sub semnul Balantei. Semnul Balantei ghideaza fenomenele din regiunea rinichilor si cea lombara. Prin urmare, cei nascuti in aceasta zodie trebuie sa bea multe lichide (apa si sucuri). Mincarurile grele le pot provoca mari neplaceri, deci regimul lor alimentar trebuie sa contina foarte putine grasimi si cit mai putin zahar. De asemenea, trebuie evitate si alimentele care pot produce aciditate.

Scorpion (24 octombrie – 22 noiembrie)

Scorpionilor le place sa isi petreaca timpul in bucatarie pentru a pregati si a consuma mincaruri grele si complicate. Un regim alimentar riguros necesita, in cazul Scorpionilor, foarte multa vointa. Sanatatea, in general buna, a Scorpionilor se sustine cu un regim alimentar bogat in proteine, cu foarte multe fructe si cu vitamina C. Pentru a se feri de boli de piele, cit si de sterilitate si deteriorarea oaselor, Scorpionii au nevoie si de calciu.

Sagetator (23 noiembrie – 21 decembrie)

Sagetatorilor le place sa manince foarte mult, dar nu au probleme privind silueta, ei fiind oameni foarte activi. Mincarurile picante si exotice sint preferate de Sagetatori. Consumate in exces, acestea ar putea insa sa-i afecteze. Semnul Sagetatorului ghideaza coapsele, soldurile, nervul sciatic si arterele. Prin urmare, Arcasii sint predispusi la boli ale aparatului circulator, la artrita, la cazaturi, oase rupte sau scrintite. Sagetatorilor li se recomanda sa se odihneasca mai mult.

Capricorn (22 decembrie – 20 ianuarie)

Celor nascuti in Capricorn li se prezice ca vor trai mult. Poate la acest lucru contribuie si faptul ca sint persoane muncitoare, fara predispunere la lenevie. Oamenii-Capricorn sint cunoscuti ca fiind egoisti si instrainati, fara tonuri de comportament colorate. Capabili de efort indelungat, nativii in Capricorn au curajul si puterea de a o lua de la capat, indiferent de circumstante. Femeile-Capricorn au gustul succesului, al victoriei, iar oamenii-Capricorn au o mare calitate: sint foarte adaptabili, atit la bine, cit si la rau.

Varsator (21 ianuarie – 19 februarie)

Varsatorilor le place sa manince mai tot timpul, ciugulind din mincare ori de cite ori au ocazia, lucru nu tocmai indicat. Si nativilor din aceasta zodie li se recomanda fructele si legumele proaspete. Mincarurile grele ii ingrasa pe Varsatori, care insa au destula vointa pentru a tine un regim alimentar. Semnul Varsatorului ghideaza picioarele, muschii gambei, tendonul lui Ahile si circulatia sanguina. Adesea circeii de la picioare indica un regim alimentar deficient. Varsatorii au nevoie de aer curat, fumul si alte noxe daunindu-le foarte mult.

Pesti (20 februarie – 20 martie)

Adesea, bolile Pestilor sint favorizate de stres si de nervozitate. De aceea, Pestilor li se recomanda sa manince intr-un mediu cit mai linistit. Un supliment de fier, precum si de proteine si vitamine este bine venit in aceasta perioada. Excesul de alcool poate sa va creeze neplaceri, asa ca tineti-va departe de sticla! Celor nascuti sub semnul Pestilor li se recomanda sa fie grijulii fata de picioarele lor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS