16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCalatoria cu automobilul in spatiul Schengen

Calatoria cu automobilul in spatiul Schengen

„Automobilisti romani, ochii in patru si buzunarele pline!“ Acesta este indemnul pe care il adreseaza Automobil Clubul Roman (ACR) tuturor celor care de la 1 ianuarie vor sa calatoreasca in spatiul Schengen cu masina proprie. In afara de aceste lucruri, un posesor roman de automobil trebuie sa aiba asupra lui cartea verde a masinii, certificatul de inmatriculare, cartea de identitate a vehiculului si permisul international de conducere, care poate fi obtinut de la filiala judeteana a ACR doar de cei care au cel putin un an vechime intr-ale soferiei.

Directoarea ACR Dolj, Eugenia Nita, le recomanda soferilor sa aiba asupra lor carnetul international de turist, care costa 60 de marci si include o asigurare de sanatate in valoare de 30.000 de euro. Prin carnetul de turist eliberat de ACR sint acoperite toate cheltuielile medicale, inclusiv transport cu ambulanta, in caz de accident sau de imbolnavire subita intr-una din tarile spatiului Schengen. Un alt document recomandat soferilor care doresc sa calatoreasca in vest este scrisoarea de credit, necesara in situatiile in care se defecteaza automobilul sau proprietarul acestuia este amendat contraventional.

Pentru o calatorie cu automobilul in Occident fara stres, starea tehnica ireprosabila a masinii (respectarea normelor legate de poluarea fonica si chimica) si cunostinte despre regulile de circulatie din fiecare tara sint absolut necesare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS