11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePiine cu miros de motorina, retrasa de la comercializare

Piine cu miros de motorina, retrasa de la comercializare

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Mehedinti continua controalele la agentii economici de pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin. Zilele trecute, au fost vizati in special comerciantii de produse alimentare. Au fost depistate numeroase nereguli, printre care produse alimentare cu termen de valabilitate expirat sau produse cu abateri de informare-etichetare si fara documente de certificare a calitatii.

Fiind sesizati de un consumator, inspectorii OJPC au verificat un chiosc alimentar din bazarul Dunarea, unde au constatat ca marfa se vindea in conditii igienice improprii. Firmei ii lipsea si autorizatia sanitara de functionare pentru alimentatie publica. In aceste cazuri s-au luat masurile corespunzatoare de oprire definitiva si retragere din circuitul consumului uman a produselor cu termen de valabilitate expirat si oprirea temporara a introducerii in fabricatie a produselor cu abateri de informare-etichetare. Inspectorii OJPC Mehedinti au aplicat si sanctiuni contraventionale in valoare totala de cinci milioane de lei.

Brutaria a fost sanctionata cu sase milioane de lei

Inspectorii OJPC Mehedinti au controlat zilele trecute si o brutarie din cadrul complexului Carpati din Drobeta Turnu Severin. Pornind de la reclamatiile ca piinea de aici ar fi avut o calitate necorespunzatoare si miros de motorina, inspectorii au gasit conditii igienico-sanitare necorespunzatoare, iar mirosul de motorina provenea de la un bidon cu combustibil care se folosea la aprinderea cuptorului si care era tinut deschis. Pe deasupra, piinea se prezenta cu parametri de calitate neconformi.

In urma celor constatate, inspectorii OJPC Mehedinti au dispus oprirea definitiva a comercializarii si retragerea din circuitul consumului uman a 140 de piini in valoare de 280.000 de lei. Brutaria a primit si o amenda contraventionala in valoare de sase milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS