Acasă Actualitate Stiri diverse

Stiri diverse

Substanta de 35 de ori mai racoritoare ca menta

O substanta care face ca bauturile racoritoare sa para reci atunci cind sint gustate, fara ca temperatura lor sa fie in realitate scazuta, a fost descoperita de cercetatorii germani, scrie Ananova. Specialistii au izolat o substanta naturala, fara gust, care se poate adauga in bauturi si care are un efect racoritor asemanator cu cel al mentei, dar de 35 de ori mai puternic. Expertii de la Centrul german de Cercetare pentru Alimente si Chimie din Munchen au extras substanta din malt negru prajit, folosit in industria alcoolului. Substanta activeaza in gura aceiasi receptori care raspund la „temperaturile artificiale”, cum ar fi fierbinteala data de curry sau raceala mentolului. Cercetatorii afirma ca aceasta substanta ar putea intra in uzul curent industrial in doi ani.

Ashley Judd s-a casatorit

Actrita americana Ashley Judd s-a casatorit miercuri cu pilotul de curse Dario Franchitti, in cadrul unei ceremonii la care au participat prietenii si familia. Casatoria a avut loc in Scotia, de unde este originar mirele, in acelasi castel unde a avut loc nunta Madonnei, anul trecut, in Dornoch. Domnisoara de onoare a fost sora miresei, cintareata Wynonna Judd. Fratele mirelui, Marino Franchetti, a fost cavaler de onoare. Cei doi tineri erau logoditi de doi ani.

Urarile de Craciun ale reginei Angliei vor fi trimise si prin SMS

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii intentioneaza sa foloseasca sistemul de mesaje SMS pentru a le trimite supusilor sai urarile de Anul Nou, a anuntat purtatorul de cuvint al Palatului Buckingham. Discursul reginei, in mod obisnuit difuzat la televiziune, la radio si pe Internet cu ocazia Sarbatorilor de Craciun, ar putea fi retranscris pentru a fi trimis milioanelor de utilizatori de telefoane mobile din Regatul Marii Britanii. Un purtator de cuvint al Palatului Buckingham a precizat ca este totusi improbabil ca SMS-ul regal sa fie trimis in acest an, dar ca ideea va fi studiata pentru Craciunul 2002.

Robert de Niro – cel mai mare star al tuturor timpurilor

Robert de Niro a fost desemnat cel mai mare star al tuturor timpurilor dupa un clasament realizat pe baza voturilor cinefililor, pe site-ul FilmFour. Locul doi a fost ocupat de Al Pacino, urmat de Kevin Spacey, Jack Nicholson si Sean Connery. Tom Cruise abia a reusit sa intre in Top 50, pe locul 49. El a fost depasit de Arnold Schwarzenegger, John Travolta si Ewan McGregor.

Campanie impotriva obezitatii in Statele Unite

Autoritatile sanitare americane au lansat joi o campanie de sensibilizare in privinta obezitatii si excesului de greutate, care constituie principala amenintare pentru sanatatea americanilor. Printre strategiile folosite in lupta impotriva obezitatii se numara educatia fizica obligatorie la scoala si imbunatatirea stilului de alimentatie in cantinele scolare. Excesul de greutate si obezitatea ar putea provoca atit boli, cit si decese ce ar putea fi evitate, a explicat Davod Satcher. In Statele Unite, in jur de 300.000 de decese pe an sint asociate cu obezitatea si excesul de greutate, o cifra comparabila cu cea de 400.000 de decese legate de consumul de tutun, arata cifrele publicate de Departamentul Sanatatii.

Exit mobile version