Acasă Actualitate Trei magistrati si o avocata au fost trimisi in judecata

Trei magistrati si o avocata au fost trimisi in judecata

Trei magistrati si o avocata din Bucuresti au fost trimisi in judecata intrucit au primit bani pentru a facilita pronuntarea unor solutii favorabile unor infractori, informeaza Biroul de presa al Ministerului Public. Avocata Livia Peter, din cadrul Baroului Bucuresti, va fi judecata de Curtea Suprema de Justitie in stare de arest preventiv, pentru trafic de influenta, trecerea frauduloasa a frontierei si dare de mita. Alaturi de avocata, vor mai fi judecati, in stare de libertate, procurorul Cristian Bojinca de la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti – acuzat de trafic de influenta si complicitate la dare de mita, Valentino Acatrinei, judecator la Curtea de Apel Bucuresti – acuzat de trafic de influenta, instigare neurmata de executare la favorizarea infractorului si complicitate la dare de mita, precum si Rodica Fesiuc, fost judecator la Curtea de Apel Bucuresti – acuzata de luare de mita.

Potrivit procurorilor Sectiei Anticoruptie din cadrul Parchetului Curtii Supreme de Justitie, Livia Peter este acuzata ca a primit 4.500 de dolari, in cursul anului 2000, dupa ce a lasat sa se inteleaga ca are influenta asupra judecatorilor de la Curtea de Apel Bucuresti si ca poate determina solutionarea favorabila a recursului declarat de detinutul Mihail Craciunescu. Ulterior, avocata i-a dat judecatorului Valentino Acatrinei 2.500 de dolari, pentru ca acesta – impartindu-i cu judecatorii Stan Mustata si Rodica Fesiuc – sa admita recursul lui Craciunescu. De asemenea, avocata Peter mai este acuzata ca a incercat sa determine pronuntarea unei solutii favorabile detinutului Marian Ilie. Astfel, avocata a promis 10.000 de dolari judecatorului Acatrinei, care a acceptat „intelegerea“, urmind sa imparta banii cu colegii sai, Rodica Fesiuc, Dan Mustata si Antoaneta Nedelcu. Aranjamentul nu a fost posibil – spun anchetatorii – din cauza refuzului membrilor completului de judecata de a comite fapta la care i-a instigat judecatorul Acatrinei.

In iunie 2000, Livia Peter a oferit 5.000 de dolari judecatoarei Tatiana Zorila, de la Tribunalul Bucuresti, pentru tergiversarea judecarii unui proces in care este inculpat Shimon Naor. Judecatoarea Zorila trebuia sa admita o cerere de efectuare a procedurii cu strainatatea, intrucit Naor este cetatean israelian. Livia Peter i-a dat banii lui Mihai Suciu, care i-a inminat judecatorului Bojinca. „Constienta de eminenta tragerii sale la raspundere penala pentru faptele comise, in luna mai anul acesta, Livia Peter a trecut frontiera de stat a Romaniei, in Bulgaria (de unde a fost extradata, ulterior, de autoritatile bulgare)“, sustin anchetatorii.

Procurorii Sectiei Anticoruptie continua cercetarile pentru a stabili intreaga activitate infractionala a acuzatilor si pentru identificarea tuturor persoanelor implicate in acest dosar.

Exit mobile version