3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEconomia sub zodia fasta a ridicarii vizelor

Economia sub zodia fasta a ridicarii vizelor

Vestea ridicarii vizelor te duce cu gindul in trecut si iti provoaca amintiri placute. Nu poti uita imaginile pe care le priveai la televiziunea iugoslava, cu gospodarii minunate in care zareai in fiecare curte un tractor sau o combina, case pe doua sau trei niveluri, grajduri si gradini impecabile. Toate acestea, ca urmare a unei strategii impecabile a conducerii de stinga, care a permis circulatia libera prin Occident a cetatenilor, Occidentul fiind, ce-i drept, mai deschis unor astfel de situatii.

Anul 2002 poate insemna pentru Romania drumul spre prosperitate, si asta pentru ca avantajele sint atit materiale, cit si morale pentru economia noastra. Valuta cistigata de cei care vor pleca temporar la lucru va fi adusa in tara, unde se vor cumpara cu precadere bunuri de folosinta indelungata, terenuri si imobile. Transporturile de calatori si marfa pe noile rute vor avea o crestere semnificativa. De asemenea, la inceputul anului 2003 este posibil sa se inregistreze si primele salturi cu adevarat spectaculoase in sfera serviciilor. Aproape toata valuta cistigata in strainatate va constitui o cerere viitoare pentru economia nationala, datorita faptului ca produsele sint mai ieftine. Cresterea depozitelor valutare bancare va fi posibila in masura in care beneficiarii sumelor nu se vor da in vint dupa anumite bunuri si servicii de imagine. Din pacate, toate aceste avantaje pentru economie sint pe termen scurt.

Adevaratele avantaje pe termen lung pentru economia noastra vor fi de natura morala. Trebuie sa fi orb sa calatoresti prin Occident si sa nu vezi diferenta dintre civilizatii, sa constati educatia strainilor pentru lucrul bine facut, sa nu observi ca traiul pe vatrai nu este ridicat la loc de cinste ca in Romania.

Sper ca oamenii cinstiti care vor pleca si se vor intoarce sa poata intelege conceptul de munca si de democratie atit de vital pentru tara noastra.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS