Acasă Actualitate Maria si Marin traiesc din mila satului

Maria si Marin traiesc din mila satului

Maria Simion, de 59 de ani, si Marin Dragomir, de 67 de ani, locuiesc de cind se stiu in satul Ghiosani, comuna Morunglav, iar satenii ii stiu ca fiind ai nimanui. Amindoi isi duc zilele intr-o cocioaba de la marginea satului, cu acoperisul plin de gauri si cu peretii din chirpici. Celor doi nu prea le place sa munceasca. Satenii spun ca nu este nunta, inmormintare sau pomana fara ca Maria si Marin sa nu fie si ei prezenti. Daca primesc de mincare e bine, dar daca le dai de baut e si mai bine. Maria nu stie nici sa gateasca.

Casuta cu o camera si o bucatarie nu a fost varuita niciodata in interior, iar tavanul si peretii sint negri precum carbunele. In mijlocul camerei sint aruncate haine vechi, primite de pomana, iar in bucatarie sint citeva cani si o galeata. Desi oamenii din sat le-au dat multe haine, ei se schimba cind hainele de pe ei ajung zdrente.

Vecinul lor, Matei Stefan, spune ca Marin a fost in tinerete om la locul lui, dar Maria l-a prostit. Fratii lui sint la casele lor, iar unii sint chiar instariti. In urma cu multi ani, nea Matei a cumparat de la tatal lui Marin casa in care locuieste. Matei Stefan impreuna cu alti vecini s-au apucat sa le construiasca o camaruta alaturata ca sa aiba unde sa stea in aceasta iarna.

Exit mobile version