Acasă Actualitate Trei focuri de avertisment pentru prinderea unui infractor

Trei focuri de avertisment pentru prinderea unui infractor

Cadre ale Compartimentului Urmariri si ale Detasamentului Politiei pentru Interventie Rapida din IJP Mehedinti au reusit, pe 30 noiembrie, sa-l prinda pe Sfreder Vicutu, de 44 de ani, din comuna Dirvari, care poseda mandat de executare a pedepsei cu inchisoare, de patru ani, pentru savirsirea infractiunilor de distrugere si ultraj. Pentru prinderea lui, politistii au folosit armamentul din dotare, tragind trei focuri de arma, in plan vertical.

Sfreder Vicutu era cautat de politistii mehedinteni inca din aprilie 1994, cind, in urma unui scandal in care a fost implicat, l-a lovit pe seful Postului de politie din Dirvari si a fugit de la locul faptei. La scurt timp, el a parasit tara si s-a refugiat in Grecia. Acolo a fost prins de autoritatile locale si a fost inchis, pentru noua luni, deoarece nu avea acte de sedere in Grecia.

Dupa eliberarea din inchisoare, Vicutu a preferat sa ramina in Grecia, unde, in 1996, a fost din nou inchis pentru furt. De aceasta data a fost condamnat la cinci ani si noua luni inchisoare, pedeapsa din care a ispasit trei ani si sapte luni, fiind eliberat in cursul anului 1999. Intre timp, Inspectoratul Judetean de Politie Mehedinti l-a dat in urmarire generala pe Sfreder Vicutu pentru sustragere de la executarea mandatului cu inchisoarea, de patru ani, iar apoi in urmarire internationala, prin Interpol. Spre sfirsitul lunii noiembrie, cel urmarit s-a intors in tara, pentru a petrece Sarbatorile de iarna acasa.

Politistii mehedinteni erau insa pe urmele lui. Pe baza informatiilor detinute, specialisti de la Compartimentul Urmariri si cadre ale DPIR Mehedinti l-au localizat pe Sfreder Vicutu, pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin, pe 30 noiembrie, si au incercat sa-l retina. „Politia m-a vazut intr-un autoturism Opel Astra, cu numere de Franta, care apartinea unui prieten. Eram cu el in masina si cu familia. Asa m-au prins, dar nu m-am impotrivit, cum zic ei“, a declarat Sfreder Vicutu.

Pentru ca s-a opus arestarii, intr-o prima faza, politistii au fost nevoiti sa foloseasca legal armamentul din dotare, tragind trei focuri de arma, in plan vertical, pentru a-l determina pe infractor sa se predea. In prezent, Vicutu este in arestul IJP Mehedinti. Acesta este cel de-al treilea caz, in mai putin de doua saptamini, cind politistii mehedinteni sint nevoiti sa faca uz de arma pentru prinderea unui infractor.

Exit mobile version