Acasă Actualitate Administratorii unor asociatii din Tirgu Jiu refuza apa calda

Administratorii unor asociatii din Tirgu Jiu refuza apa calda

Prestatorul de servicii catre populatie SC AQUATERM SA Tirgu Jiu a luat hotarirea de a furniza apa calda catre toate asociatiile de proprietari din municipiu. Acest lucru este valabil numai in perioada 1-31 decembrie si numai in conditiile in care presedintii de asociatii solicita in scris furnizarea apei calde.

Pina in prezent, din cele zece cereri primite, in jumatate dintre acestea presedintii de asociatie someaza practic conducerea AQUATERM sa nu le livreze apa calda in blocurile pe care le administreaza. In municipiul Tirgu Jiu, din cele 157 de asociatii de locatari si proprietari, 153 primesc caldura, numai 96 primind si apa calda. Exista cartiere, cum ar fi Debarcader, Plopilor, Teilor, in care nu s-a furnizat niciodata apa calda. Cele mai mari probleme insa se inregistreaza in cartierul Lotrului, o zona in care se afla foarte multe camine de nefamilisti, a caror situatie este incerta. Aceasta se intimpla din cauza ca centrala termica nu este pusa in functiune nici pina la aceasta data.

Din cauza ca nu au nici apa calda si nici caldura, in zona se inregistreaza si un consum foarte mare de energie electrica, suma totala a debitelor fiind de peste doua miliarde de lei.

„Sintem speriati de datoriile de acolo!“

Dupa cum evolueaza datoriile chiriasilor din cartierul Lotrului, nici nu prea sint sperante ca de Sarbatori acestia sa se bucure de o zi, doua de apa calda. Ion Popescu, seful AQUATERM, a precizat: „Nici anul trecut si nici in acest an nu vom da drumul centralei termice. Sintem speriati de datoriile de acolo. Sint de peste doua miliarde de lei. Noi am luat decizia de a da la toata lumea apa calda, insa ne-am trezit cu administratorii care au venit peste noi. Nu numai ca nu vor apa calda, dar au facut cerere sa nu cumva sa le furnizam. Si e mai bine asa, pentru a nu avea surprize. In prezent, doar 20 de centrale termice furnizeaza cetatenilor apa calda.“

Pentru a mentine un nivel constant al datoriilor catre prestatorul de servicii, anumiti administratori incearca acum sa se asigure ca vor avea Sarbatori linistite. Datoriile populatiei catre AQUATERM sint de 37 de miliarde de lei, agentii economici avind de plata 5,5 miliarde de lei.

Exit mobile version