10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoru Dobrescu crede ca bolnavul ar fi decedat oricum

Doru Dobrescu crede ca bolnavul ar fi decedat oricum

Directia de Sanatate Publica si Colegiul Medicilor Dolj au inceput o ancheta in cazul unui pacient care a murit ieri la aproape doua zile dupa ce a fost plimbat cu ambulanta timp de cinci ore si refuzat la internare de trei unitati sanitare. Pacientul a murit ieri-dimineata, in Sectia de terapie intensiva a Spitalului Judetean Dolj.

Florin Nica de 51 de ani, a fost luat, marti dupa-amiaza, cu ambulanta, de la Spitalul de Psihiatrie din Poiana Mare pentru a fi internat la Spitalul Judetean Dolj. Aici insa pacientului i-a fost refuzata internarea, desi era in coma. El a ajuns din nou la Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare si apoi la Spitalul Calafat, insa si aceste doua unitati au refuzat sa-l interneze. In final, dupa ce a fost plimbat cu ambulanta aproape cinci ore, pacientul a fost readus la Spitalul Judetean Dolj, unde fusese consultat in cursul diminetii, fiind lasat la Serviciul de urgenta, de unde a fost dus si internat la Sectia de terapie intensiva.

Presedintele Colegiului Medicilor Dolj, Doru Dobrescu, a declarat ca ancheta demarata ieri va fi finalizata cu sanctionarea medicilor de la Spitalul Calafat, Spitalul Poiana Mare si Spitalul Judetean Dolj care se fac vinovati de superficialitate. Dobrescu este de parere ca bolnavul ar fi decedat oricum, fiind in coma de mai multe zile, dar a precizat ca trebuia internat intr-o sectie de reanimare pentru a fi tinut sub observatie. Dobrescu a afirmat ca sanctiunile pentru medicii gasiti vinovati in acest caz vor merge de la mustrare scrisa pina la suspendarea dreptului de libera practica. El a precizat ca vor fi sanctionati in primul rind medicii care erau de serviciu la Sectia chirurgie I de la Spitalul Judetean Dolj. La rindul sau, directorul DSP Dolj, Constantin Ecobici, a declarat ca va cere penalizarea vinovatilor cu zece la suta din salariu pe o perioada de pina la trei luni. Nica nu avea familie si era surdomut si oligofren.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS