16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCinci copii minori au ramas in grija rudelor

Cinci copii minori au ramas in grija rudelor

Mai multe persoane au dorit sa-i infieze, dar bunicii nu vor sa-i dea

Cinci copii cu virste cuprinse intre doi si 14 ani au ramas fara parinti in urma unui tragic accident petrecut saptamina trecuta pe soseaua dintre comuna Brebeni si satul Greci – Olt. Ei sint acum in grija bunicilor din partea mamei, a tatalui, precum si a unchilor si matusilor. Dupa tragedie, cei cinci copii au fost cautati de mai multe persoane si chiar de rude mai indepartate, prieteni de-ai sotilor Andrei sau consateni, care au dorit sa-i infieze. Familia indurerata este insa acum unita mai mult ca niciodata.

Un loc blestemat

Accidentul in care Dumitru si Minusa Andrei au murit s-a petrecut pe 21 noiembrie, pe DJ 646A, pe drumul dintre comuna Brebeni si satul Greci, comuna Schitu. Conform datelor politiei, accidentul s-a produs in jurul orei 9.30. Dumitru Andrei era la volanul autoturismului Dacia 1307 papuc, cu numarul de inmatriculare OT-85-LON cind, la un moment dat, a incercat sa depaseasca un alt autoturism, iar din cauza vitezei mari a pierdut controlul volanului, a iesit de pe carosabil, intrind intr-un sant, dupa care s-a izbit cu violenta de un pom din apropiere. Sotii Andrei au decedat, iar Claudiu Razdan, care era pe unul din locurile din spate ale autoturismului a fost grav accidentat, fiind internat la Spitalul de Urgenta din Bucuresti, cu diagnosticul „fractura gamba stinga cu leziuni vasculare si sindrom de strivire prin accident rutier“.

Dumitru Andrei avea 35 de ani si lucra ca sofer de mai mult timp la societatea LONGIN SRL din comuna Serbanesti, comuna in care si locuiau. Sotia sa, Minusa, era casnica si chiar in acea zi implinea 33 de ani. Florin Ispas, viceprimarul comunei, spune ca Dumitru insistase in acea dimineata sa o ia si pe Minusa la Slatina pentru a-i cumpara un cadou: „Se imprumutase de un milion de lei de la patron pentru a-i lua ceva de ziua ei. A spus ca o ia si pe ea la oras ca sa aleaga cadoul si o pacaleste ca il cumpara unui inginer din sat“.

Satenii spun acum ca locul in care s-a petrecut accidentul este blestemat. Chiar cu o saptamina inainte, medicii legisti care au venit la fata locului au suferit si ei un accident, insa nu au patit nimic. In acelasi loc au mai avut loc alte trei accidente…

„Nu vrem sa se desparta“

Sotii Andrei s-au casatorit din dragoste in anul 1988 si, fiind oameni gospodari, au si inceput constructia unei case dupa numai un an. Acum au lasat in urma lor o vila, o masina si o intreaga gospodarie pusa la punct cu propriile miini, precum si pe cei cinci copii, Irina, de doi ani, Eugenia, de cinci ani, Victorita, de zece ani, Daniel, de 12 ani si Mihai, de 14 ani.

Cel mai afectat si singurul care constientizeaza moartea parintilor este fiul cel mare, Mihai. El este elev in clasa a VI-a, iar acum se straduieste mai tot timpul sa nu-si exteriorizeze durerea. „Fetitele cele mai mici intreaba si acum unde este mama si tata. Noi plingem prin dos, pe unde putem sa nu ne vada copiii, ca sa nu-i intristam si pe ei“, povesteste cu lacrimi in ochi tata Didina, bunica din partea tatalui. Femeia mai are sapte frati, dintre care unul este patron in Craiova. Imediat dupa producerea tragediei, acesta a venit la Serbanesti cu gindul sa-i infieze pe cei cinci copii. Au dat telefon la primarie si cei de la Protectia Copilului pentru a se interesa de soarta lor, si la fel au facut si alte persoane si chiar Longin Draghicescu, fostul patron al lui Dumitru Andrei, care a vrut sa-l ia pe baiatul cel mare sub aripa lui. Dar bunicii si unchii au refuzat sa-i dea.

Acum, ei locuiesc in aceeasi casa, dar impreuna cu Petre si Constantina Matei, parintii Minusei, care s-au mutat din satul Buta, comuna Crimpoia. Ei vor locui de acum in permanenta cu ei si ii vor ingriji cu ajutorul celorlalte rude care locuiesc in case alaturate si vin aproape zilnic sa-i vada pe copii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS