14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Copacii discordiei

Citiva craioveni din cartierul Brazda lui Novac, locatari ai Asociatiei 23, au avut surpriza ca, simbata dupa-amiaza, sa vada cum citiva copaci din spatele blocului 46 IV A1 au cazut pe rind, fiind taiati cu drujba de unii cetateni, asistati de presedintele asociatiei. Saptamina trecuta, alti pomi din preajma blocurilor „disparusera“, fara ca locatarii sa stie de ce si cine avea ceva cu copacii respectivi.

Presa si reprezentantii Primariei Craiova, chemati la fata locului de oamenii din zona, au dat de Marin Scaunasu, presedintele asociatiei, care a recunoscut senin ca el a taiat copacii, pe motiv ca radacinile acestora au stricat canalizarea: „N-am autorizatie, dar nu am stiut ca trebuie sa anunt primaria sau sa iau vreo aprobare. Am chemat niste cetateni care sa-i taie, pentru ca a trebuit sa platim citeva milioane de lei ca sa reparam canalizarea stricata de radacinile copacilor“.

Sever Bordu, director in cadrul Primariei Craiova, a precizat ca, inainte de a taia copacii, conducerea asociatiei ar fi trebuit sa ceara aprobarea primariei sau sa sesizeze reprezentantii Serviciului de Gospodarire Comunala sau pe cei de la Zone Verzi, responsabili, printre altele, cu indepartarea maselor lemnoase.

Pina la clarificarea situatiei, Marin Scaunasu se va alege cu o amenda din partea primariei pentru distrugerea masei lemnoase, apartinind domeniului public. Oricum, reprezentantii primariei au promis ca vor cerceta daca trebuia sau nu taiati copacii cu pricina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS