22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTinerii severineni vor avea la dispozitie locuinte cu chirie

Tinerii severineni vor avea la dispozitie locuinte cu chirie

500 de solicitari asteapta rezolvare pe masa primariei

Aproximativ 200 de apartamente ar putea fi date in folosinta, pina la sfirsitul anului 2002, in Drobeta Turnu Severin. Dintre acestea, o buna parte va fi destinata tinerilor. Ei vor putea alege intre constructia de locuinte cu credit ipotecar si plata chiriei, in apartamentele construite de primarie.

Trei blocuri cu sapte niveluri, construite de firma MIVAN KIER Joint Venture din Anglia, in zona sensului giratoriu de pe Calea Craiovei, vor fi date in folosinta pina la sfirsitul acestui an. In aceasta perioada sint instalate utilitatile la aceste constructii (apa, canal, energie electrica, telefonie etc.). Unul dintre blocurile cu 40 de apartamente va fi repartizat tinerilor.

Finantarea proiectului, demarat in anul 2000, a fost asigurata de firma engleza, iar fondurile sint nerambursabile. Utilitatile pentru organizarea de santier, in valoare de aproximativ trei miliarde de lei, au fost asigurate de Romtelecom, SC ELECTRICA si primaria municipiului, in vreme ce proiectul locuintelor a revenit tot firmei engleze. Cele trei blocuri de locuinte sociale, aproape finalizate de firma MIVAN KIER, au angrenat angajarea a 350 de muncitori din Drobeta Turnu Severin, dar si ingineri si specialisti din constructii.

De asemenea, prin intermediul Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL) se vor construi pentru tineri apartamente prin credit ipotecar, din fondurile Ministerului Transporturilor, Lucrarilor Publice si Locuintei. Pina in prezent, la primarie au fost depuse 20 de solicitari ale tinerilor pentru constructia de case cu credit ipotecar. „Acestea sint aproape singurele solutii prin care un tinar poate avea propria lui casa: fie va plati chirie, in locuintele construite de primarie, fie va avea banii necesari constructiei unei case, prin creditul ipotecar. La aceasta data, exista aproximativ 500 de solicitari din partea tinerilor pentru acordarea de locuinte. Dupa obtinerea avizului din partea Ministerului de Finante, am putea construi alte 40 de apartamente destinate tinerilor“, a declarat Ilie Pisoi, viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

Daca vor sa-si construiasca o locuinta prin credit ipotecar, tinerii trebuie sa depuna un avans de minimum 20% si apoi se incheie contractul de constructie a locuintei. Pentru tinerii sub 35 de ani, dobinda la credite este subventionata de stat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS