Acasă Actualitate Stiri diverse

Stiri diverse

Salariile profesorilor gorjeni nu vor creste semnificativ

Salariile cadrelor didactice din Gorj vor creste cu 12%, o data cu aprobarea noului buget. Masura nu este pe placul sindicalistilor, care sperau la o marire de cel putin 30%. Vasile Mija, liderul Uniunii Judetene a Sindicatelor Libere (UJSL), sustine ca nici o majorare de 100% nu ar fi fost prea mare. El spune ca in conditiile in care preturile la majoritatea bunurilor si serviciilor au crescut, era normal sa se ajunga la acest procent.

(A.M.)

Burse mai mari pentru studenti

250 de studenti ai Universitatii„ Constantin Brancusi“ vor primi burse de studiu in valoare de 1.170.000 de lei, la care se va adauga si o bursa de performanta in valoare de 2.340.000 de lei. Pe linga acestea, se vor acorda si bursele de ajutor social. Cuantumul acestora este de 936.000 de lei. Cei care vor sa beneficieze de bursele de studiu, trebuie sa aiba media de minimum 8,50 pentru specializarile Drept si Stiinte Economice.

(A.M.)

Mai putini donatori de singe

Numarul persoanelor care doneaza singe s-a micsorat in ultima perioada de timp. Surse din cadrul Centrului de Transfuzii Sanguine (CTS) Gorj sustin ca zilnic vin doar 15 persoane pentru recoltarea de singe. Cele mai mari probleme se inregistreaza la grupa AB negativ, nemaiexistind in stoc aceasta grupa de singe. Angajatii CTS afirma ca nu s-au confruntat cu cazuri grave.

(A.M.)

Sapte sate din Turceni, racordate la gaze

Toate cele sapte sate ale comunei Turceni au fost racordate astazi la reteaua de gaze, investitie care a costat 35 de miliarde de lei. Viceprimarul Ion Biriboiu a spus ca aceasta suma a fost acoperita integral din bugetul Consiliului Local Turceni.

(M.C.H.)

389 de persoane cu handicap internate in caminele din Olt

In cele patru asezaminte speciale din judetul Olt, apartinind Inspectoratului de Stat Teritorial pentru Persoane cu Handicap (ISTPH) sint internate in prezent 389 de persoane. Dintre acestea, 67 sint la Centrul de recuperare si reabilitare a tinerilor cu handicap de la Cezieni. Restul sint persoane asistate in cadrul centrelor de asistenta si ingrijire de la Slatina (190 persoane), Sopirlita (78) si Falcoiu (54). Diagnosticele medicale ale acestor persoane sint asimilabile gradelor I, II si III de handicap. Cei mai multi asistati (119) sint cu handicap mental, 114 – cu handicap somatic, 59 – neuropsihic, 53 sufera de boli asociate.

(M.M.)

Exit mobile version