Acasă Actualitate Nu toti cei bolnavi pot fi internati

Nu toti cei bolnavi pot fi internati

„Duminica, 18. 11. 2001, mama mea, Ecaterina Lazar, din Farcas – Dolj, a fost dusa la urgenta Spitalului de neuropsihiatrie din Craiova. Dupa ce a consultat-o, dr. Catalina Anghel i-a facut foaie de internare. Luni dimineata, dr. Trasca a chemat pacienta la cabinetul sau si, fara sa o consulte,

i-a spus sa isi ia bagajele si sa plece acasa pentru ca nu mai sint paturi libere in spital.

Tot luni dimineata, dr. Maria Cernatescu a consultat-o la LSM si a stabilit ca sufera de psihoza depresiva cu interferente confuzionale si i-a recomandat imediat internarea. Dr. Trasca, cel care trebuia sa-i avizeze internarea, mi-a spus, tot fara sa o consulte, sa o iau de la urgenta spitalului sa o duc unde vreau si sa-i platesc supravegherea, pentru ca pe el nu-l intereseaza. Refuzul doctorului Trasca se bazeaza pe faptul ca nu am mai internat-o la el, deoarece in anii trecuti mama a fost pacienta lui“, ne scrie Dorinela Lupulescu, fiica Ecaterinei Lazar.

GdS: Doamna Dorinela Lupulescu, am discutat cu dr. Daniel Trasca, medic primar in cadrul Spitalului de neuropsihiatrie Craiova, si acesta ne-a spus ca mama dumneavoastra nu necesita internare: „Este o boala a batrinetii si in astfel de cazuri se recomanda tratament ambulatoriu. Eu nu contest boala, dar nu este nevoie de internare. Dar fiica nu vrea sa o ingrijeasca si de aceea o interneaza. I-am recomandat si Spitalul de la Leamna, dar refuza. Nu am ce sa-i fac. Daca o internam pe Ecaterina Lazar, care sufera de psihoza depresiva, pe cei care au cu adevarat probleme grave unde-i internam?

Exit mobile version